natuurpuntgent

                                             natuur27 2

nieuwsbrief ONTVANG DE NIEUWSBRIEF
nieuwsbrief WAARNEMINGEN

 

 twitter  facebook

Activiteiten

zondag 22 oktober 2017
Groene Haltewandeling in Drongen
zondag 22 oktober 2017
Paddenstoelenwandeling
donderdag 26 oktober 2017
Biobierproeverij
zaterdag 28 oktober 2017
Halloweenwandeling: Magische natuur in de Assels

Blikvanger

 

kraanvogels

Impressies uit Wallonië

Natuurpunt Gent heeft al vele jaren regelmatig contact met ‘Natagora Semois Ardennaise’, een afdeling van onze Waalse zustervereniging Natagora. De voorzitster van deze afdeling is Huguette Reynaerts, dochter van Maurice Reynaerts, de oprichter van Actiegroep Bourgoyen-Ossemeersen. De filmpjes die ze ons op regelmatige tijdstippen toestuurt, willen we jullie niet ontzeggen. Ze tonen alvast haar grote liefde voor de natuur. 

 

 

 

 


Oproep: Stuur ons jouw ideeën voor het verkiezingsmemorandum 2018!

verkiezingenHet lijkt veraf, maar is dichtbij: op 14 oktober 2018 zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen. Zoals iedere keer willen we als Natuurpunt Gent ons gewicht in de schaal werpen en er bij alle politieke partijen voor ijveren dat er ook na 2018 een gedegen Gents natuur-, bos- en groenbeleid zou zijn. Daarom zetten we de komende weken en maanden ‘ons gedacht’ op papier, als aanzet voor een gloednieuw verkiezingsmemorandum. En daarvoor willen we ook jouw mening graag horen! 

 

Natuurpunt Gent komt op voor meer natuur in en rond het Gentse. We vinden immers dat iedere Gentenaar recht heeft op een mooie, gezonde en groene omgeving – en natuur is daar een onmisbare schakel in. We ijveren voor meer en aantrekkelijke natuurgebieden en landschappen, met bossen, waterpartijen, graslanden, enzovoort, waarin er plaats is voor, soms kwetsbare, flora en fauna. We zijn een vrijwilligersvereniging die zelf de handen uit de mouwen steekt. We kopen natuurgebieden aan om die beter te beschermen en toegankelijk te maken voor wie daar belang in stelt en plezier aan beleeft. Met dit alles willen we bij Natuurpunt Gent een hefboom zijn voor de veranderingen die nodig zijn voor duurzame ontwikkeling.

We willen graag jouw mening horen! Naast de input via onze normale verenigingskanalen (de Raad van Bestuur, de Algemene Vergadering, onze vele werkgroepen) willen we ook een korte inspraakronde inlassen bij onze leden. Daarom stellen we jullie de volgende vragen: Wat moet er volgens jullie de komende jaren in Gent gebeuren opdat die gewenste mooie, gezonde en groene omgeving meer en meer een feitelijke realiteit kan worden? Wat moet er behouden blijven en wat moet er veranderen? Welke problemen en kansen wil jij voor het voetlicht brengen? Welke ideeën heb jij voor de beleidsmakers? Kortom: hoe zie jij het?

Je kunt je mening als Natuurpuntlid meedelen via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . We nemen je inbreng zeker mee in het overleg dat leidt tot ons verkiezingsmemorandum. We kijken ernaar uit!