natuurpuntgent

                                             natuur27 2

nieuwsbrief ONTVANG DE NIEUWSBRIEF
nieuwsbrief WAARNEMINGEN

 

 twitter  facebook

Blikvanger

 

800px-Blauwzwarte houtbij 

Impressies uit Wallonië

Natuurpunt Gent heeft al vele jaren regelmatig contact met ‘Natagora Semois Ardennaise’, een afdeling van onze Waalse zustervereniging Natagora. De voorzitster van deze afdeling is Huguette Reynaerts, dochter van Maurice Reynaerts, de oprichter van Actiegroep Bourgoyen-Ossemeersen. De filmpjes die ze ons op regelmatige tijdstippen toestuurt, willen we jullie niet ontzeggen. Ze tonen alvast haar grote liefde voor de natuur. 

 

 

 

 


Zaterdag 23 juni: Zonnefeest in en rond de Sint-Baafsabdij

banner facebook zonnefeestDe Sint-Baafsabdij is het oudste gebouw van Gent, een ideale plaats om stil te staan bij het verglijden van de tijd op de langste dag van het jaar. Buren van de Abdij deden dat al jaren met een midzomerconcert op deze droomplek. Dit jaar trekken ze dat - samen met alle partners van Gent Zonnestad (dat Gent meer wil gebruik laten maken van zonne-energie) - open naar een heus zonnefeest.  


PROGRAMMA  

14u - 17u
De allerkleinsten worden verwend in het Coyendanspark en de Groene Kerk met kindergrime en spelletjes door Gezinsbond Afdeling Gent. Met een lokale pint in de hand kan je het info-marktje van onze partners ontdekken.  

16u-18u:
Wouter Deprez vertelt het feest ingetogen op gang. Vervolgens gaan we, samen met de Gentse schepen voor energie, Tine Heyse, en de mensen die van Gent Zonnestad een succes maken, bespreken hoe Gent de voorbije jaren meer heeft leren gebruik maken van de energie van de zon. Hoeveel procent van de Gentse consumptie komt nu uit zonne-energie? Kan iedereen van de goedkope zonnestroom genieten in Gent? Welke mogelijkheden liggen er nog open? Wat zijn de plannen van de stad? Waar maakt de Gentse energiecoöperatie EnerGent een verschil? Hoe kan een samenwerkingsverband zoals Gent Zonnestad in de toekomst nog meer bakens verzetten? Tussendoor brengt Wim Claeys het ‘Liedje van de zonne’ van Walter De Buck. 

18u30
Om 18.30u brengen Los Flamencolicos de zon naar je toe met hun passionele flamenco in herberg Macharius. Of je kan in de Mercatelzaal luisteren naar Johan van Oikocredit België die vertelt wat zonne energie voor ontwikkelingslanden kan betekenen. 

20u
Na een lekker bord eten van vluchtelingenorganisatie Hand-in-Hand Gent sluiten we af met België’s beste sitarspeler Bert Cornelis die samen met Abishek Lahiri, Parthasarathi Mukherjee & Somdatta Chatterjee een zonneraga brengt in de refter van de Sint-Baafsabdij met zijn wonderlijke akoestiek.  Schrijf je hiervoor in via deze link

Voor de voetballiefhebbers vertonen we de match België-Tunesië op groot scherm in Herberg Macharius van 14u tem 16u. Welkom!