natuurpuntgent

                                             natuur27 2

nieuwsbrief ONTVANG DE NIEUWSBRIEF
nieuwsbrief  WAARNEMINGEN

 

 twitter  facebook

Activiteiten

zondag 02 juni 2019
Boerennatuur brunch
zondag 16 juni 2019
Levende Leiedag

Natuurpuntvlees in Gent

logo veeakker

Blikvanger

 

Schermafbeelding 2018-12-10 om 10.24.27 

Impressies uit Wallonië

Natuurpunt Gent heeft al vele jaren regelmatig contact met ‘Natagora Semois Ardennaise’, een afdeling van onze Waalse zustervereniging Natagora. De voorzitster van deze afdeling is Huguette Reynaerts, dochter van Maurice Reynaerts, de oprichter van Actiegroep Bourgoyen-Ossemeersen. De filmpjes die ze ons op regelmatige tijdstippen toestuurt, willen we jullie niet ontzeggen. Ze tonen alvast haar grote liefde voor de natuur. 

 

 

 

 


Expeditie Natuurpunt: Vorm een team voor de Gentse natuur!

A2 affiche algemeen Expeditie Natuurpunt 2019-page-0012 kopieExpeditie Natuurpunt wordt stilaan een vaste waarde bij Vlaamse avonturiers. Ook in 2019 trekken tientallen teams al wandelend, fietsend en kanoënd de Vlaamse wildernis in ten voordele van de natuur. Een fantastische ervaring voor sportieve vrienden en een grote duw in de rug van de Vlaamse natuur. Spring jij in de bres voor de natuur in Gent?

Schrijf je team in via deze link!

 

 

Een expeditieteam bestaat uit vier teamleden en een coach. De teamleden gaan de fysieke uitdaging aan, terwijl de coach hen tijdens het hele avontuur begeleidt door tenten op te zetten, te zorgen voor aanmoediging, hen waar nodig uit de nood te helpen… Je kunt ook kiezen voor een extra teamcoach en betaalt dan 50 euro extra.

In 2019 krijg je een Expeditie op maat, want Natuurpunt voorziet drie moeilijkheidsgraden: ontdekking, avontuur en extreem.

  • Ontdekking: Een dag avontuur. Je kiest voor een wandel- of fietstocht die je team op een dag aflegt. Je wandelt ongeveer dertig kilometer of fietst honderd kilometer.
  • Avontuur: Expeditie as usual: je team wandelt, fietst of kanoot twee dagen door de natuur. Slapen doe je onder de sterren. Fietstochten zijn ongeveer 250 kilometer lang, wandel- en kanotochten 65 kilometer.
  • Extreem: Je team heeft twee dagen de tijd om vanuit Nederland naar Mechelen te fietsen. Je krijgt enkel een kaart en een startpunt. Dan is het aan jullie: de weg zoeken, eten maken, een slaapplek vinden… 

Op www.expeditienatuurpunt.be vind je alle info over de verschillende niveaus en de uitgestippelde routes.

Cruciaal is wel dat je met je team minimum 1500 euro inzamelt voor jullie favoriete natuurgebied voor je aan de tocht begint. In de colofon van deze Snep! (links onderaan op pagina 2, bij ‘Giften’), vind je een overzicht van alle Gentse natuurgebieden waarvoor je je kunt inzetten.

Inschrijven

Team gevonden? Route en natuurgebied gekozen? Dan kun je inschrijven. Dat hoeft maar door één teamlid te gebeuren, via een persoonlijke account in naam van het team.

Je betaalt 250 euro inschrijvingsgeld per team voor de expeditie ‘Avontuur’. Kanovaarders betalen 50 euro extra per team voor de huur van kano’s. Voor de expedities ‘Ontdekking’ of ‘Extreem’ betaal je 150 euro per team. In ruil krijg je een avontuur in de Vlaamse natuur en kunnen we ook garanderen dat al het geld dat je team inzamelt, integraal naar het door jou gekozen natuurgebied gaat.

Zamel 1500 euro in voor de natuur en ga op expeditie!

Ingeschreven? Dan begint je eerste uitdaging: minimum 1500 euro bij elkaar sprokkelen. Geen reden tot paniek. Voor je het weet, is dat geld binnen. Enkele simpele acties zijn voldoende om je netwerk aan te spreken en de nodige centen te verzamelen. Na je inschrijving ontvang je hiervoor ook een teamboek boordevol tips en kun je deelnemen aan een webinar hierover. Neem ook even contact op met Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. , zodat Natuurpunt Gent iedereen kan oproepen om mee te helpen aan de fondsenwerving voor jouw project.

(kader)

Schrijf je vanaf 2 januari in via expeditie.natuurpunt.be en geef je deelname door via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . Je ontvangt dan alle praktische info in je teamboek en via mail. Succes!