natuurpuntgent

                                             natuur27 2

nieuwsbrief ONTVANG DE NIEUWSBRIEF
nieuwsbrief  WAARNEMINGEN

 

 twitter  facebook

Natuurpuntvlees in Gent

logo veeakker

Blikvanger

 

Schermafbeelding 2018-12-10 om 10.24.27 

Impressies uit Wallonië

Natuurpunt Gent heeft al vele jaren regelmatig contact met ‘Natagora Semois Ardennaise’, een afdeling van onze Waalse zustervereniging Natagora. De voorzitster van deze afdeling is Huguette Reynaerts, dochter van Maurice Reynaerts, de oprichter van Actiegroep Bourgoyen-Ossemeersen. De filmpjes die ze ons op regelmatige tijdstippen toestuurt, willen we jullie niet ontzeggen. Ze tonen alvast haar grote liefde voor de natuur. 

 

 

 

 


CORONA: Natuurpuntcafé weer open, activiteiten geleidelijk aan van start

VinderhoutbossenFrankMaes10518-1 smal

Ook Natuurpunt Gent volgt de algemene voorschriften van de Veiligheidsraad met betrekking tot het coronavirus. We geven je graag een overzicht en houden je op de hoogte van alle updates.

Bezoekerscentrum, Natuurpuntcafé en activiteiten

Het Natuurpuntcafé aan de Bourgoyen-Ossemeersen is sinds 25 juni weer geopend voor het publiek, van woensdag tot en met zaterdag, 14.00 tot 18.00 uur. Opgelet: het café draait bijna volledig op vrijwilligers. Indien de openingsuren de komende weken alsnog wijzigen, lees je dat op Facebook.

De activiteiten (zoals geleide wandelingen, beheeractiviteiten,...) worden geleidelijk aan weer opgestart. Een actueel overzicht vind je in onze kalender en eveneens op Facebook.

Secretariaat Natuurpunt Gent

Het secretariaat van Natuurpunt Gent, De Stek, blijft voor het publiek gesloten, maar is bereikbaar via mail en telefoon: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.  - 09 227 22 94 (op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur).

Geniet van de natuur, maar doe het veilig

Onze natuurgebieden blijven wél open voor wie in de toegelaten kring wil genieten van een wandeling of fietstocht in de gezonde buitenlucht. Het is meer dan ooit goed voor je! Maar hou het ook daar veilig:

  • Hou best 1,5 meter afstand van anderen die niet tot je bubbel behoren.
  • Keer beter terug naar huis als het in het bos of natuurgebied té druk is.
  • Verder gelden de gebruikelijke regels: blijf op de paden, maak geen kabaal, laat je afval niet achter en hou je hond aan de leiband.

Meer info en updates: 
www.natuurpunt.be/corona

Voor algemene vragen: 
Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Specifieke vraag met betrekking tot activiteiten van Natuurpunt Gent: 
Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.  - 09 227 22 94