natuurpuntgent

                                             natuur27 2

nieuwsbrief ONTVANG DE NIEUWSBRIEF
nieuwsbrief  WAARNEMINGEN

 

 twitter  facebook

Natuurpuntvlees in Gent

logo veeakker

Blikvanger

 

Schermafbeelding 2018-12-10 om 10.24.27 

Impressies uit Wallonië

Natuurpunt Gent heeft al vele jaren regelmatig contact met ‘Natagora Semois Ardennaise’, een afdeling van onze Waalse zustervereniging Natagora. De voorzitster van deze afdeling is Huguette Reynaerts, dochter van Maurice Reynaerts, de oprichter van Actiegroep Bourgoyen-Ossemeersen. De filmpjes die ze ons op regelmatige tijdstippen toestuurt, willen we jullie niet ontzeggen. Ze tonen alvast haar grote liefde voor de natuur. 

 

 

 

 


AFGELAST: Dag van de Natuur in onze natuurgebieden

Vinderhoutse Bossen Frank Maes smal

Maaien, wilgen knotten, bomen planten... tijdens de Dag van de Natuur steekt iedereen de handen uit de mouwen. Zin om lekker moe te worden in de frisse buitenlucht en tegelijk de natuur vooruit te helpen? Kom dan op zondag 22 november naar een van onze natuurgebieden in en rond Gent. Geen of net veel ervaring, jong of al wat ouder: iedereen is welkom! Deze activiteit is bovendien coronaproof.

Handen uit de mouwen

Tijdens de Dag van de Natuur leef je je helemaal uit in een prachtige omgeving. Je maakt er kennis met vrijwilligers die het hele jaar door de natuur in je buurt beheren en gaat zelf mee aan de slag. Zo kunnen zij op deze dag grotere klussen klaren. Kom gerust alleen, of breng je familie, vrienden of collega's mee. Ook jeugdverenigingen en zorginstellingen zijn van harte welkom!

Wat gaan we waar doen?

Vorig jaar kon je terecht op maar liefst negen locaties in en rond Gent, een primeur! Ook in 2020 zien we het groots en kun je aan de slag in verschillende natuurgebieden. Op dit moment is nog niet beslist waar we dit jaar precies gaan werken en wat we daar gaan doen. Dat verneem je op www.natuurpuntgent.be en op onze Facebookpagina. Je kunt ook altijd rechtstreeks contact opnemen met Marino Ravier, zie de contactgegevens onderaan.

Natuur zorgt en maakt gezond

Dit jaar staat de Dag van de Natuur in het teken van gezondheid en zorg. Bij Natuurpunt Gent hebben we al jaren een nauwe band met organisaties voor mensen met een mentale beperking. Zo komt elke woensdag een team gedreven jongemannen van Obra vzw helpen bij het natuurbeheer. Vzw Kompas komt dan weer elke winter helpen bij het knotten van bomen. Tijdens de Dag van de Natuur van vorig jaar kwam Konekt vzw langs in de Malemmeersen, met heel wat enthousiaste helpers. Ook dit jaar werken we nauw samen met zorginstellingen. Wil je aansluiten met jouw organisatie? Neem gerust contact op!

Iedereen verdient het om te proeven van de natuur. Want (werken in de) natuur is gezond. De natuur zorgt voor ons. Zowel psychisch, sociaal als fysiek heeft de natuur een positief effect op ons welzijn. Wist je bijvoorbeeld dat de natuur onze immuniteit verhoogt en het stresshormoon cortisol in ons bloed verlaagt? Of dat de natuur aanzet tot bewegen en ook gevoelens van depressie en eenzaamheid kan verdrijven? Kanker, depressie, burn-out en diabetes zijn ziekten van deze tijd. Ze nemen nog altijd toe en worden allemaal in verband gebracht met stress, gebrek aan beweging en/of een slechte immuniteit - en precies daarop kan de natuur een gunstige invloed hebben. 

Coronaproof

We zien het dan wel groots, maar wees gerust: we houden maximaal rekening met de op dat moment geldende coronavoorschriften, zodat je veiligheid niet in het gedrang komt. We werken uitsluitend buiten, op afstand van elkaar, geven geen materiaal door, dragen eventueel mondmaskers, … Kortom: we voorzien alles om ervoor te zorgen dat je zorgeloos kunt genieten van een gratis work-out in de natuur!

Contact

Marino Ravier, coördinator natuurbeheer

Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

0468/32.16.13