natuurpuntgent

                                             natuur27 2

nieuwsbrief ONTVANG DE NIEUWSBRIEF
nieuwsbrief  WAARNEMINGEN

 

 twitter  facebook

Natuurpuntvlees in Gent

logo veeakker

Blikvanger

 

Schermafbeelding 2018-12-10 om 10.24.27 

Impressies uit Wallonië

Natuurpunt Gent heeft al vele jaren regelmatig contact met ‘Natagora Semois Ardennaise’, een afdeling van onze Waalse zustervereniging Natagora. De voorzitster van deze afdeling is Huguette Reynaerts, dochter van Maurice Reynaerts, de oprichter van Actiegroep Bourgoyen-Ossemeersen. De filmpjes die ze ons op regelmatige tijdstippen toestuurt, willen we jullie niet ontzeggen. Ze tonen alvast haar grote liefde voor de natuur. 

 

 

 

 


Bomen- en Struikenverkoop 2020: bestel nog t.e.m. 25 oktober

bomen- en struikenverkoop 2020- basisafbeelding smal

Kan jouw tuin, koer of gevel nog een kladje groen gebruiken? Goed nieuws! Er staat ook dit jaar een mooi aanbod van bomen, struiken, fruitbomen en plantpakketten voor hagen en houtkanten op jou te wachten. Aan een scherpe prijs én met extra korting voor Natuurpuntleden. De opbrengst van de verkoop gaat volledig naar de Gentbrugse Meersen, waar Natuurpunt Gent onlangs nog gronden kon aankopen. Lees verder en download het bestelformulier.

Bestellen maar!

Download hier het online bestelformulier. Kun je het bestand niet bewerken, klik dan bovenaan in de gele balk op 'Bewerken inschakelen'. Stuur het ingevulde formulier vervolgens terug naar  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

Een papieren bestelformulier vind je terug in de meest recente Snep! of in het NMC De Bourgoyen. Dat kan je vervolgens opsturen naar Natuurpunt Gent, Driepikkelstraat 34, 9030 Mariakerke (Gent).

Op het bestelformulier vind je het volledige aanbod voor 2020 terug. Je kunt losse bomen en struiken bestellen naar keuze, maar er zijn ook vooraf samengestelde pakketten. Hier onderaan vind je al een overzicht van de pakketten die we dit jaar aanbieden.

Praktisch

  • We verwachten je bestelling uiterlijk op 25 oktober.
  • Minimumbedrag per bestelling is 10 euro.
  • Kortingen: 
    • Leden van Natuurpunt krijgen 10% korting en 20% korting voor aankopen van meer dan 500 euro.
    • Niet-leden krijgen 5% korting voor aankopen van meer dan 125 euro en 20% korting voor aankopen van meer dan 625 euro.
  • Na bestelling krijg je een factuur. Je bestelling is definitief bij ontvangst van de betaling.
  • !!Het afhaalmoment is uitgesteld naar zondag 7 februari 2021. Dan kun je je plantgoed komen ophalen aan ons secretariaat De Stek. Wie heeft besteld, wordt hiervan persoonlijk op de hoogte gebracht en gehouden.

Samengestelde pakketten

Samen met de kweker hebben we vier verschillende vaste pakketten samengesteld voor vier verschillende toepassingen. Elk pakket bevat zestig stuks.

Houtkant

Wie wat ruimte heeft en weinig onderhoud wenst, kan zich aan een houtkant wagen. Om de vijf tot acht jaar wordt de houtkant kort boven de grond gekapt zodat hij weer kan uitschieten. Een houtkant is zeer geschikt als schermgroen, zicht- en windscherm of brede haag. Het aanplanten gebeurt bij voorkeur met groepen van eenzelfde soort, met een afstand van één meter in en tussen de rijen. Hou zeker rekening met de goede groeikracht van zwarte els.

Het pakket is samengesteld uit esdoorn, zwarte els, haagbeuk, hazelaar, lijsterbes en winterlinde, van elk tien stuks.

Bloeiende haag

In dit pakket zit een selectie van opvallend bloeiende en vruchtrijke soorten, sommige met prachtige herfstkleuren. Door minimale snoei in het najaar bloeien de struiken ieder jaar uitbundig en dragen ze vruchten. Voorzie een plantafstand van vijftig centimeter tot één meter.

Het pakket is samengesteld uit rode kornoelje, meidoorn, sleedoorn, hondsroos, lijsterbes en Gelderse roos, van elk tien stuks.

Bladverkleurende haag

Dit is een selectie van houtige planten die in de herfst een mooi gevarieerde bladverkleuring vertonen. Voorzie een plantafstand van vijftig centimeter tot één meter.

Het pakket is samengesteld uit veldesdoorn, haagbeuk, rode kornoelje, kardinaalsmuts, beuk en vuilboom, van elk tien stuks.

Wildpakket

Hierin zitten plantensoorten die rijkelijk vruchten en bessen produceren die geapprecieerd worden door het wild en snoepgoed zijn voor vogels.

Het pakket bevat hazelaar, meidoorn, vogelkers, vuilboom, hondsroos en lijsterbes, van elk ook telkens tien planten.

Meer info

Marino Ravier, medewerker natuurbeheer

Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

0468 32 16 13

>> Download hier het bestelformulier en stuur het ingevuld terug naar   Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . Bedankt!