natuurpuntgent

                                             natuur27 2

nieuwsbrief ONTVANG DE NIEUWSBRIEF
nieuwsbrief  WAARNEMINGEN

 

 twitter  facebook

Natuurpuntvlees in Gent

logo veeakker

Blikvanger

 

Schermafbeelding 2018-12-10 om 10.24.27 

Impressies uit Wallonië

Natuurpunt Gent heeft al vele jaren regelmatig contact met ‘Natagora Semois Ardennaise’, een afdeling van onze Waalse zustervereniging Natagora. De voorzitster van deze afdeling is Huguette Reynaerts, dochter van Maurice Reynaerts, de oprichter van Actiegroep Bourgoyen-Ossemeersen. De filmpjes die ze ons op regelmatige tijdstippen toestuurt, willen we jullie niet ontzeggen. Ze tonen alvast haar grote liefde voor de natuur. 

 

 

 

 


CORONA-update: buitenbubbels verkleinen, kleiner aanbod in Natuur.Winkel

VinderhoutbossenFrankMaes10518-1 smal

Vanaf 27 maart 2021 krijgen we te maken met strengere coronamaatregelen. De buitenbubbels worden opnieuw verkleind tot 4 personen, niet-essentiële winkels kunnen enkel nog op afspraak. Voor onze Natuur.Winkel aan de Bourgoyen werd beslist om enkel de producten aan te bieden die als essentieel worden bestempeld, zoals vogelvoer en boeken. Uiteraard zijn er ook belangrijke gevolgen voor onze publieksactiviteiten, zoals geleide wandelingen en beheerwerken. Lees verder voor een overzicht.

  • In onze Natuur.Winkel aan de Bourgoyen-Ossemeersen kun je vanaf 27 maart 2021 nog steeds terecht om leuke producten te kopen, zoals vogelvoer en boeken. Andere producten kunnen we tijdelijk niet meer aanbieden omdat deze als niet-essentieel worden beschouwd. Daarvoor geldt een reservatiesysteem, en dat is voor onze vrijwilligerswerking moeilijk haalbaar. Je kan er ook nog steeds terecht voor een beker take-away koffie of andere drank en een woordje uitleg door een van onze vrijwilligers. Openingsuren: woensdag tot en met zondag, van 14.00 tot 18.00 uur. Hou wel rekening met de veiligheidsvoorschriften: kom liefst alleen, draag je mondmasker, hou anderhalve meter afstand en blijf niet nodeloos hangen rond de winkel.
  • Geleide wandelingen en beheerwerken zijn opnieuw beperkt tot bubbels van 4 personen. De lokale vrijwilligerskernen bepalen zelf in welke mate activiteiten nog zullen doorgaan of niet. Updates voor toekomstige activiteiten vind je via de kalender. Wie zich al inschreef voor een wandeling t.e.m. 18 april, wordt persoonlijk op de hoogte gebracht over updates.
  • Alle andere binnen- en buitenactiviteiten (zoals grotere evenementen,...) zijn nog steeds afgelast.
  • Ons secretariaat De Stek aan de Bourgoyen sluit de deuren voor het publiek. We blijven uiteraard bereikbaar via mail en telefoon van maandag t.e.m. vrijdag, van 9.00 tot 17.00 uur.

Onze natuurgebieden in Gent, Destelbergen en Sint-Martens-Latem blijven uiteraard ook open voor iedereen die op eigen houtje wil wandelen, spelen of rusten. Geniet met volle teugen, maar respecteer de regels: hou afstand, laat geen afval achter, hou je hond aan de leiband, maak geen nodeloos kabaal en blijf op de paden.

Nieuwe updates lees je op deze pagina, op Facebook en via onze nieuwsbrieven.

> Meer info over Natuurpunt en corona