natuurpuntgent

                                             natuur27 2

nieuwsbrief ONTVANG DE NIEUWSBRIEF
nieuwsbrief WAARNEMINGEN

 

 twitter  facebook

Blikvanger

 

winterkoninkjecrop 

Impressies uit Wallonië

Natuurpunt Gent heeft al vele jaren regelmatig contact met ‘Natagora Semois Ardennaise’, een afdeling van onze Waalse zustervereniging Natagora. De voorzitster van deze afdeling is Huguette Reynaerts, dochter van Maurice Reynaerts, de oprichter van Actiegroep Bourgoyen-Ossemeersen. De filmpjes die ze ons op regelmatige tijdstippen toestuurt, willen we jullie niet ontzeggen. Ze tonen alvast haar grote liefde voor de natuur. 

 

 

 

 


Cursus Vleermuizen
 

Wist je dat er meer dan 20 soorten vleermuizen voorkomen in België? De meeste van deze mysterieuze nachtelijke vliegers zijn sterk bedreigd en slecht gekend. Op deze cursus maak je kennis met de ecologie van onze Belgische vleermuizen, en dit onder begeleiding van vrijwilligers van de vleermuizenwerkgroep van Natuurpunt. Daarnaast leer je de kneepjes van het gebruik van een batdetector - een apparaat dat de ultrasone vleermuissonar omzet in hoorbare geluiden - alsook hoe je de verschillende soorten vleermuizen van elkaar kan onderscheiden aan de hand van deze geluiden. De cursus is gericht op natuurgidsen en geïnteresseerden. Voorkennis over vleermuizen is niet nodig.

Kostprijs : 5€ per les. Ter plaatse te betalen.

Wanneer?
08/06/2018 van 20u00 tot 22u30
15/06/2018 van 20u00 tot 22u30

Afspraakplaats : NMC Bourgoyen
Driepikkelstraat 31, 9030 Gent 
Begeleiders : Linda Garré, Daan Dekeukeleire
Contactpersoon : Joost Buyse  ( Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.  )