natuurpuntgent

                                             natuur27 2

nieuwsbrief ONTVANG DE NIEUWSBRIEF
nieuwsbrief WAARNEMINGEN

 

 twitter  facebook

Blikvanger

 

winterkoninkjecrop 

Impressies uit Wallonië

Natuurpunt Gent heeft al vele jaren regelmatig contact met ‘Natagora Semois Ardennaise’, een afdeling van onze Waalse zustervereniging Natagora. De voorzitster van deze afdeling is Huguette Reynaerts, dochter van Maurice Reynaerts, de oprichter van Actiegroep Bourgoyen-Ossemeersen. De filmpjes die ze ons op regelmatige tijdstippen toestuurt, willen we jullie niet ontzeggen. Ze tonen alvast haar grote liefde voor de natuur. 

 

 

 

 


Onverwachte Natuur. Sleutel mee aan een biodivers Gent

dxw 5191Wist je dat ook steden een onverwachte schat aan biodiversiteit te bieden hebben? In Vlaanderen vind je het hoogste aantal planten- en diersoorten in de stadsranden. Roofdieren als vossen of slechtvalken passen zich aan en komen in de stad leven. Oude muren vormen de onverwachte habitat van zeldzame varens. In natuurlijk ingerichte parken vind je een bijzondere diversiteit aan insecten.

De stad Gent heeft de ambitie om tegen 2050 ‘klimaatneutraal’ te zijn. Maar wat houdt dat precies in? En hoe kun je als inwoner van Gent meewerken?

Tijdens deze laagdrempelige cursus maken we kennis met de invloed van de klimaatverandering op de stad, we leren kijken naar de onverwachte natuur in parken, tuinen, gebouwen en in en op het water in Gent. Daarna ontwerpen we zelf een dierenhotel en installeren we enkele groene gevels met de Geveltuinbrigade.

De cursus bestaat uit tien activiteiten: waarvan drie theorielessen, vijf excursies en twee workshops. Het programma is samengesteld in samenwerking tussen het Gents MilieuFront (GMF), Natuurpunt CVN Gent en Natuurpunt Gent.

Praktisch

De activiteiten hebben telkens plaats op zaterdagvoormiddag van 9.00 tot 12.00 uur. De theorielessen vinden plaats in het secretariaat van JNM, Kortrijksepoortstraat 192 in Gent.

Programma

3 maart: Inleiding + toelichting Gent Klimaatstad door stad Gent

10 maart: Les Belang van natuur in de stad

17 maart: Les Fauna en flora in de stad

24 maart: Fietsexcursie door de parken in Gent

31 maart: Excursie water in Gent

21 april: Excursie: De natuur op je bord

28 april: Excursie geveltuinen en dakgroen

5 mei: Workshop 1: Help mee met de aanleg van een geveltuin

12 mei: Excursie dieren in de stad

26 mei: Workshop 2: Een huis voor dieren

Inschrijven

Deelnameprijs: 108 euro voor leden van Natuurpunt en GMF, 120 euro voor niet-leden. Inschrijven kan hier.