natuurpuntgent

                                             natuur27 2

nieuwsbrief ONTVANG DE NIEUWSBRIEF
nieuwsbrief  WAARNEMINGEN

 

 twitter  facebook

Natuurpuntvlees in Gent

logo veeakker

Blikvanger

 

Schermafbeelding 2018-12-10 om 10.24.27 

Impressies uit Wallonië

Natuurpunt Gent heeft al vele jaren regelmatig contact met ‘Natagora Semois Ardennaise’, een afdeling van onze Waalse zustervereniging Natagora. De voorzitster van deze afdeling is Huguette Reynaerts, dochter van Maurice Reynaerts, de oprichter van Actiegroep Bourgoyen-Ossemeersen. De filmpjes die ze ons op regelmatige tijdstippen toestuurt, willen we jullie niet ontzeggen. Ze tonen alvast haar grote liefde voor de natuur. 

 

 

 

 


AFGELAST : Natuur- en fotografieworkshops voor de jeugd

fotografieworkshop LucVanBrussel smal

De natuur -en fotografieworkshops zijn een nieuw aanbod workshops specifiek gericht op kinderen. Het doel is om kinderen op een speelse, maar toch educatieve manier de basisbeginselen van fotografie bijbrengen in een groene omgeving. Ze gaan aan de slag met een fototoestel of smartphone en leren enkele technieken door verschillende elementen van de natuur te fotograferen. Elke workshop staat een ander natuurelement centraal (bloemen, insecten, vogels, landschappen,...) en hierrond wordt achteraf een verwerking gedaan aan de hand van een knutselactiviteit. Ontdek alle workshops en schrijf je in!

 

Dit zijn de verschillende workshops

Workshop 'Landschappen'
Zaterdag 29 februari - 13.30 tot 17.00 uur

Met ons fototoestel of smartphone en favoriete speeltje (zoals een legomannetje of knuffelbeer) in de hand gaan we op stap en zoeken we de mooiste landschappen. We positioneren ons speeltje en klik, we leggen alles vast. Daarna halen we de kunstenaar in onszelf naar boven en gaan we landschappen schilderen. Hierin verwerken we enkele natuurelementen die we op onze tocht verzameld hebben.

Inschrijven

Schrijf je nu in voor de workshop via deze link https://www.natuurpunt.be/agenda/natuur-en-fotografieworkshop-voor-de-jeugd-thema-landschappen-40572

Het inschrijvingsgeld bedraagt 6 euro en is te storten op rekeningnummer BE78 9796 3683 2586 van Joost Buyse, met vermelding van uw naam en "Natuurfotografie voor jeugd - thema "Landschappen"”

Workshop ‘Lente’
Zaterdag 29 Maart - 13.30 tot 17.00 uur

Met ons fototoestel of smartphone en een favoriet speeltje in de hand gaan we op stap en zoeken we de mooiste onderwerpen van lente in de natuur. We positioneren ons mannetje en klik, we leggen alles vast. Daarna halen we de kunstenaar in onszelf naar boven en gaan we een kunstwerk maken over de lente. Hierin verwerken we enkele natuurelementen die we op onze tocht verzameld hebben. 

Inschrijven

Schrijf je nu in voor de workshop via de link https://www.natuurpunt.be/agenda/natuur-en-fotografieworkshop-voor-de-jeugd-thema-lente-41033

Het inschrijvingsgeld bedraagt 6 euro en is te storten op rekeningnummer BE78 9796 3683 2586 van Joost Buyse, met vermelding van uw naam en "Natuurfotografie voor jeugd - thema "Lente”

Workshop 'Bloemen'
Zaterdag 9 Mei - 13.30 tot 17.00 uur

Deze keer focussen we ons op de bloemen. Als we goed zoeken zijn er in de natuur heel wat te vinden. Met de juiste tips en trics van onze fotograaf leer je in een mum van tijd hoe je deze mooi kan vastleggen. Achteraf gaan we zelf aan de slag en maken onze eigen bloemencreaties.

Inschrijven

Schrijf je nu in voor de workshop via de link https://www.natuurpunt.be/agenda/natuur-en-fotografieworkshop-voor-de-jeugd-thema-bloemen-41036

Het inschrijvingsgeld bedraagt 6 euro en is te storten op rekeningnummer BE78 9796 3683 2586 van Joost Buyse, met vermelding van uw naam en "Natuurfotografie voor jeugd - thema "Bloemen”

 

Praktisch

De workshops starten steeds vanuit het NMC De Bourgoyen en zijn bedoeld voor kinderen van 10 t.e.m 12 jaar (5e – 6e leerjaar). 

De workshop start telkens om 13.30 uur en eindigt om 17.00 uur. Dan zijn de ouders welkom om de meesterwerken van hun sloebers te bekijken. 

Deze educatieve namiddag kost 6 euro. 

Alle deelnemers brengen ook hun eigen fototoestel of smartphone mee. 

Wees er op tijd bij, want de plaatsen zijn beperkt!