natuurpuntgent

                                             natuur27 2

nieuwsbrief ONTVANG DE NIEUWSBRIEF
nieuwsbrief  WAARNEMINGEN

 

 twitter  facebook

Natuurpuntvlees in Gent

logo veeakker

Blikvanger

 

Schermafbeelding 2018-12-10 om 10.24.27 

Impressies uit Wallonië

Natuurpunt Gent heeft al vele jaren regelmatig contact met ‘Natagora Semois Ardennaise’, een afdeling van onze Waalse zustervereniging Natagora. De voorzitster van deze afdeling is Huguette Reynaerts, dochter van Maurice Reynaerts, de oprichter van Actiegroep Bourgoyen-Ossemeersen. De filmpjes die ze ons op regelmatige tijdstippen toestuurt, willen we jullie niet ontzeggen. Ze tonen alvast haar grote liefde voor de natuur. 

 

 

 

 


Webinar: Natuurbeheer met Herdwickschapen in de Latemse Meersen en aan de Westerplas

herdwickschaap sma

Het Engelse Lake District en de Herdwickschapen in Latem
Je kent “onze” schaapskudde vast al van de Westerplas, de Latemse meersen of op het museumterrein Gevaert Minne? Maar weet je hoe ze uit de hoogste bergtoppen in het Lake District afdwaalden naar onze Latemse natuurgebieden? Onze dorpsherder Tom Embo vertelt je alles over het bijzondere bestaan van de bergherders in Cumbria.

Het kostte hem 10 jaar om hun vertrouwen te winnen maar nu is hij er kind aan huis. Geniet mee van de prachtige natuurbeelden uit dit berggebied op de grens van Engeland en Schotland, dring door in het traditionele leven van de herders, krijg wat reistips voor een bezoek aan deze streek en leer waarom we de Engelse schapen naar hier brachten om onze Latemse natuur te beschermen en hoe dit ook Engelse schapenboeren op ecologische gedachten bracht. Je krijgt inside-informatie, maar het wordt vooral een aangename en leerrijke avond.

Dit is een online herhaling van de activiteit die eerder live doorging op 15/2/2020. Wie dat toen miste, of het nog eens wil horen (het lukt Tom nooit twee keer exact hetzelfde te vertellen) is welkom op 19 februari op deze webinar.

Wanneer : 19/02/2021 van 20u00 tot 21u30
Spreker : Tom Embo
Inschrijven via : Webinar : Natuurbeheer met herdwickschapen in de Latemse Meersen en aan de Westerplas | Natuurpunt
Eens ingeschreven wordt de link naar het webinar je tijdig toegestuurd.

Dit webinar is ingericht door Natuurpunt kern Deurle/Latem.