natuurpuntgent

                                             natuur27 2

nieuwsbrief ONTVANG DE NIEUWSBRIEF
nieuwsbrief WAARNEMINGEN

 

 twitter  facebook

Activiteiten

zaterdag 18 november 2017
18.11 Dag van de Natuur
zondag 19 november 2017
Werkdag Natuurpark Overmeers
zaterdag 25 november 2017
Houtkant afzetten met de Gooiboeren
zondag 26 november 2017
Winterse vogelmarkt

Blikvanger

 

gaai-luc-viatour 0

Impressies uit Wallonië

Natuurpunt Gent heeft al vele jaren regelmatig contact met ‘Natagora Semois Ardennaise’, een afdeling van onze Waalse zustervereniging Natagora. De voorzitster van deze afdeling is Huguette Reynaerts, dochter van Maurice Reynaerts, de oprichter van Actiegroep Bourgoyen-Ossemeersen. De filmpjes die ze ons op regelmatige tijdstippen toestuurt, willen we jullie niet ontzeggen. Ze tonen alvast haar grote liefde voor de natuur. 

 

 

 

 


Activiteitenkalender Print EMAIL help
Vorige maand Vorige dag Volgende dag Volgende maand
Bekijk per jaar Bekijk per maand Bekijk per week Bekijk vandaag Zoeken Ga naar maand
Houtkant afzetten met de Gooiboeren
Zaterdag, 25. November 2017, 13:30

Met de Gooiboeren zetten we enkele houtkanten terug langs de graslanden in de buurt van de spoorwegberm in de Bourgoyen-Ossemeersen. Op die manier beperken we de schaduw op de graslanden en kunnen de nieuw uitschietende bomen en struiken volgende lente een dichter scherm vormen aan de rand van het gebied. Enkele ervaren vrijwilligers vellen de bomen met de kettingzaag en de anderen brengen de stammen naar de rand van het perceel en maken takkenhopen met de twijgen. Zoals altijd voorzien we genoeg pauzes met een hapje en een drankje.
We spreken af aan de ingang van de Bourgoyen aan de oude spoorwegberm, Coppestraat, Gent. Voorzie kledij die tegen een stootje kan. Meer info bij Pieter via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Terug

JEvents v2.2.8   Copyright © 2006-2012