natuurpuntgent

                                             natuur27 2

nieuwsbrief ONTVANG DE NIEUWSBRIEF
nieuwsbrief  WAARNEMINGEN

 

 twitter  facebook

Natuurpuntvlees in Gent

logo veeakker

Blikvanger

 

Schermafbeelding 2018-12-10 om 10.24.27 

Impressies uit Wallonië

Natuurpunt Gent heeft al vele jaren regelmatig contact met ‘Natagora Semois Ardennaise’, een afdeling van onze Waalse zustervereniging Natagora. De voorzitster van deze afdeling is Huguette Reynaerts, dochter van Maurice Reynaerts, de oprichter van Actiegroep Bourgoyen-Ossemeersen. De filmpjes die ze ons op regelmatige tijdstippen toestuurt, willen we jullie niet ontzeggen. Ze tonen alvast haar grote liefde voor de natuur. 

 

 

 

 


Activiteitenkalender Print EMAIL help
Vorige maand Vorige dag Volgende dag Volgende maand
Bekijk per jaar Bekijk per maand Bekijk per week Bekijk vandaag Zoeken Ga naar maand
Infoavond: Het Engelse Lake District en de Herdwickschapen in Latem
Zaterdag, 15. Februari 2020, 20:00 - 22:00

Het Engelse Lake District, de woeste natuur, robuuste herders en hun Herdwickschapen.
Je kent “onze” schaapskudde misschien al van de Westerplas, de Latemse meersen of op het museumterrein Gevaert Minne? Maar weet je hoe ze uit de hoogste bergtoppen in het Lake District afdwaalden naar onze Latemse natuurgebieden?

Onze dorpsherder Tom Embo vertelt je alles over het bijzondere bestaan van de bergherders in Cumbria. Het kostte hem 10 jaar om hun vertrouwen te winnen maar nu is hij er kind aan huis. Geniet mee van de prachtige natuurbeelden uit dit berggebied op de grens van Engeland en Schotland, dring door in het traditionele leven van de herders, krijg wat reistips voor een bezoek aan deze streek en leer waarom we de Engelse schapen naar hier brachten om onze Latemse natuur te beschermen en hoe dit ook Engelse schapenboeren op ecologische gedachten bracht

Je krijgt inside-informatie, maar het wordt vooral een gezellige avond. Voor leden van Natuurpunt en peters/meters van het project is deze avond gratis. Anderen vragen we een klein, goedbesteed entreegeld van 5 euro.

 

Locatie : Centrum De Vierschaar, Xavier De Cocklaan 5, 9831 Deurle (Sint-Martens-Latem)

Terug

JEvents v2.2.8   Copyright © 2006-2012