natuurpuntgent

                                             natuur27 2

nieuwsbrief ONTVANG DE NIEUWSBRIEF
nieuwsbrief WAARNEMINGEN

 

 twitter  facebook

Blikvanger

 

800px-Blauwzwarte houtbij 

Impressies uit Wallonië

Natuurpunt Gent heeft al vele jaren regelmatig contact met ‘Natagora Semois Ardennaise’, een afdeling van onze Waalse zustervereniging Natagora. De voorzitster van deze afdeling is Huguette Reynaerts, dochter van Maurice Reynaerts, de oprichter van Actiegroep Bourgoyen-Ossemeersen. De filmpjes die ze ons op regelmatige tijdstippen toestuurt, willen we jullie niet ontzeggen. Ze tonen alvast haar grote liefde voor de natuur. 

 

 

 

 


Geleide wandelingen aanvragen

Gratis wandelingen voor het grote publiek

Iedere eerste zaterdag van de maand organiseert Natuurpunt Gent een gratis geleide wandeling in de Bourgoyen-Ossemeersen. Deze maandwandeling vertrekt telkens om 14u30 aan NMC De Bourgoyen. Ook in de andere natuurgebieden van Natuurpunt Gent zijn er regelmatig gratis wandelingen. Het overzicht vind je steeds terug in onze activiteitenkalender.

Geleide wandelingen op aanvraag

Wil je met vrienden, familie of collega’s een geleide wandeling doen in een van onze natuurgebieden, dan kan je hiervoor een ervaren natuurgids reserveren. Zij nemen je mee in het natuurgebied en geven je antwoord op al je vragen. Op vraag van de groep kunnen ook themawandelingen uitgewerkt worden. Om kwaliteitsredenen beperken we de groepen tot 20 deelnemers per gids, grotere groepen worden gesplitst over verschillende natuurgidsen. Per gids vragen we 60 euro. Reserveer ten laatste 3 weken vooraf.

Geleide fietstocht

Wil je genieten van de natuur, nieuwe natuurgebieden ontdekken, in combinatie met een licht sportieve activiteit samen met vrienden, familie en kenissen? Vraag dan een geleide fietstocht aan. De route brengt je langs nagenoeg alle natuurgebieden van Natuurpunt Gent in de Leievallei rond Gent en Sint-Martens-Latem. De 30 kilometer lange fietstocht vertrekt en eindigt aan het Natuur- en Milieucentrum De Bourgoyen en kronkelt mee met de Leie langs talrijke natuurparels. Geen fiets? Geen probleem. Wij regelen de verhuur van fietsen voor jullie.

Educatief aanbod voor scholen in de Bourgoyen-Ossemeersen

Wil je met de klas uit het lager of secundair onderwijs werken rond natuur-en milieu-educatie in de Bourgoyen? Neem dan een kijkje en reserveer je uitstap op www.nmegent.be

Aanvraagformulier

Vul onderstaand formulier in en we nemen contact met je op. Je kan ook telefonisch wandelingen aanvragen op telefoonnummer 09/227 22 94.