natuurpuntgent

                                             natuur27 2

nieuwsbrief ONTVANG DE NIEUWSBRIEF
nieuwsbrief  WAARNEMINGEN

 

 twitter  facebook

Activiteiten

zondag 29 september 2019
Beheerwerkdag in Rijvissche
donderdag 03 oktober 2019
Start curcus Klimaatverkenner
donderdag 03 oktober 2019
Infoavond zonnepanelen i.s.m. EnerGent
zaterdag 05 oktober 2019
Maandwandeling Bourgoyen-Ossemeersen

Natuurpuntvlees in Gent

logo veeakker

Blikvanger

 

Schermafbeelding 2018-12-10 om 10.24.27 

Impressies uit Wallonië

Natuurpunt Gent heeft al vele jaren regelmatig contact met ‘Natagora Semois Ardennaise’, een afdeling van onze Waalse zustervereniging Natagora. De voorzitster van deze afdeling is Huguette Reynaerts, dochter van Maurice Reynaerts, de oprichter van Actiegroep Bourgoyen-Ossemeersen. De filmpjes die ze ons op regelmatige tijdstippen toestuurt, willen we jullie niet ontzeggen. Ze tonen alvast haar grote liefde voor de natuur. 

 

 

 

 


Geleide wandelingen aanvragen

Gratis wandelingen voor het grote publiek

Iedere eerste zaterdag van de maand organiseert Natuurpunt Gent een gratis geleide wandeling in de Bourgoyen-Ossemeersen. Deze maandwandeling vertrekt telkens om 14u30 aan NMC De Bourgoyen. Ook in de andere natuurgebieden van Natuurpunt Gent zijn er regelmatig gratis wandelingen. Het overzicht vind je steeds terug in onze activiteitenkalender.

Geleide wandelingen op aanvraag

Wil je met vrienden, familie of collega’s een geleide wandeling doen in een van onze natuurgebieden, dan kan je hiervoor een ervaren natuurgids reserveren. Zij nemen je mee in het natuurgebied en geven je antwoord op al je vragen. Op vraag van de groep kunnen ook themawandelingen uitgewerkt worden. Om kwaliteitsredenen beperken we de groepen tot 20 deelnemers per gids, grotere groepen worden gesplitst over verschillende natuurgidsen. Per gids vragen we 60 euro. Reserveer ten laatste 3 weken vooraf.

 

Educatief aanbod voor scholen in de Bourgoyen-Ossemeersen

Wil je met de klas uit het lager of secundair onderwijs werken rond natuur-en milieu-educatie in de Bourgoyen? Neem dan een kijkje en reserveer je uitstap op www.nmegent.be

Aanvraagformulier

Vul onderstaand formulier in en we nemen contact met je op. Je kan ook via mail reserveren, door een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .