natuurpuntgent

                                             natuur27 2

nieuwsbrief ONTVANG DE NIEUWSBRIEF
nieuwsbrief WAARNEMINGEN

 

 twitter  facebook

Activiteiten

donderdag 22 maart 2018
Lezing: De kracht van de natuur
zaterdag 24 maart 2018
Oeverzwaluwenverwennamiddag
zondag 25 maart 2018
Lentewandeling in de Gentbrugse Meersen
woensdag 28 maart 2018
Filmvoorstelling: Plannen voor Plaats

Blikvanger

winter flowers mixed crocus 

 

Impressies uit Wallonië

Natuurpunt Gent heeft al vele jaren regelmatig contact met ‘Natagora Semois Ardennaise’, een afdeling van onze Waalse zustervereniging Natagora. De voorzitster van deze afdeling is Huguette Reynaerts, dochter van Maurice Reynaerts, de oprichter van Actiegroep Bourgoyen-Ossemeersen. De filmpjes die ze ons op regelmatige tijdstippen toestuurt, willen we jullie niet ontzeggen. Ze tonen alvast haar grote liefde voor de natuur. 

 

 

 

 


Zondag 11 maart: Aanplantingsactie vrijwilligersbos

27868114 2101492916533655 1142904587304500474 nOnze boomplantactie van 4 maart wordt door de aanhoudende vrieskou uitgesteld naar 11 maart. De kans is namelijk zeer groot dat er niet kan geplant worden op 4 maart of dat ons hele vrijwilligersbos afsterft.  Hopelijk kan iedereen zich ook dan een tweetal uurtjes vrijmaken. 

Ben je vrijwilliger, was je het vroeger of word je het binnenkort? 
Schrijf je in en kom mee planten! 

Wie zich reeds ingeschreven heeft, hoeft dit niet opnieuw te doen. 

 

Tijdens de week van de vrijwilliger nodigen we al onze vrijwilligers uit om een boompje te komen planten en daarmee hun engagement te vereeuwigen in een echt vrijwilligersbos. Ons bos zal een onderdeel vormen van de groenpool Vinderhoutse Bossen. Aansluitend is er een receptie en worden alle namen vereeuwigd op een groot infobord. 

Was je vroeger vrijwilliger bij Natuurpunt Gent? Word je het graag in de nabije toekomst of ben je het al, maar je bent nog niet ingeschreven? Schrijf je in en kom mee planten! Ook als je niet aanwezig kan zijn, maar wel actief was, bent of wordt als vrijwilliger, planten we graag een boom in jouw naam. Geef dan zeker ook je gegevens aan ons door.

Afspraak om 10u30 uur aan de ingang van het Leeuwenhof. Het Leeuwenhof ligt aan een zijstraat van de Beekstraat in Drongen, bereikbaar met het openbaar vervoer via buslijn 9, halte Driesdreef (terminus), over de brug, eerste straat links. Voorzie waterdicht schoeisel (stapschoenen of laarzen) en warme kleren die tegen een stootje kunnen. 
Deze actie is een samenwerking tussen Natuurpunt Gent, VLM en ANB.

Klik hier om in te schrijven.