natuurpuntgent

                                             natuur27 2

nieuwsbrief ONTVANG DE NIEUWSBRIEF
nieuwsbrief WAARNEMINGEN

 

 twitter  facebook

Blikvanger

 

800px-Blauwzwarte houtbij 

Impressies uit Wallonië

Natuurpunt Gent heeft al vele jaren regelmatig contact met ‘Natagora Semois Ardennaise’, een afdeling van onze Waalse zustervereniging Natagora. De voorzitster van deze afdeling is Huguette Reynaerts, dochter van Maurice Reynaerts, de oprichter van Actiegroep Bourgoyen-Ossemeersen. De filmpjes die ze ons op regelmatige tijdstippen toestuurt, willen we jullie niet ontzeggen. Ze tonen alvast haar grote liefde voor de natuur. 

 

 

 

 


Welkom op de site van Natuurpunt Gent
4e Tweedehandsbeurs op 2 september 2018

 

npboekenbeurs2018

Jaarlijks zamelt onze Werkgroep Gentbrugse Meersen geld in met een grote tweedehandsbeurs voor boeken, cd’s, dvd’s en platen. De opbrengst gaat integraal naar de aankoop van natuurgebied in de Gentbrugse Meersen. 


Noteer 2 september alvast in je agenda, want dan vindt de vierde editie plaats! De Tweedehandsbeurs gaat door in de Natuurpunt Klimaatloods in de Weverbosdreef te Gentbrugge. De loods ligt 400 meter verder op het wandel- en fietspad 'Weverbosdreef' en is gemakkelijk te bereiken te voet, met de fiets, met het openbaar vervoer (eindhalte tram 21) of belbus 140 (Destelbergen - Melle). De auto kun je parkeren in de Jan Van Aelbroecklaan of in de Koningsdonkstraat.

 

Meer info via www.wgbm.be én volg deze activiteit via Facebook: https://www.facebook.com/events/2020205824657116/

 

Tot dan! 

 
Zomercampagne Natuurpunt: word vrijwilliger!

parklifeDe zomercampagne van Natuurpunt brengt onze vrijwilligers naar heel wat leuke festivals. Wil jij je ook inzetten voor meer natuur in Gent en enkele uurtjes samen met anderen een Natuurpuntstand bemannen op Copacobana Festival '18, Woodrock 2018, Parklife 2018, Boombalfestival 2018 of de Gentse Cultuurmarkt? Laat het ons weten via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

 
Vinderhoutse Bossen: Steun het grootste bos van Gent!

FondsenwervingVinderhoutseBossen 2 van 4WEB

Natuurpunt Gent heeft de Vinderhoutse Bossen gekocht. Met 35 hectare is het de grootste aankoop ooit op Gents grondgebied. Het mooiste bos van Gent zal na bijna honderd jaar terug toegankelijk zijn. Op amper vier kilometer van de Brugse Poort zijn er keverorchissen, eenbessen en slanke sleutelbloemen te bewonderen. Uw steun is nodig om 143.000 euro restfinanciering te betalen.

Klik hier en steun vandaag nog het grootste bos van Gent!

Lees meer...
 
Inzamelactie: Tweedehandsbeurs ten voordele van de Gentbrugse Meersen

15978005 1855776114438671 7742690769843539162 nJaarlijks zamelt onze Werkgroep Gentbrugse Meersen geld wil in voor de aankoop van natuurgebied met een grote tweedehandsbeurs voor boeken, cd’s, dvd’s en platen. Noteer 2 september alvast in je agenda, want dan vindt de vierde editie plaats!

Gun je sommige boeken een nieuwe eigenaar? Wens je enkele cd’s, dvd’s of lp’s een nieuw leven toe? Hier kan je terecht om de beurs te spijzen en meteen ook de Gentse natuur te steunen:
- NMC De Bourgoyen, Driepikkelstraat 32, 9030 Mariakerke
- Computerwinkel, Schooldreef 73-75, Gentbrugge.
- Bij Luc Van Damme en Linda Sepelie na afspraak via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Opgelet! In de Snep staat verkeerdelijk het Computerwinkeltje in de Oudenaardsesteenweg vermeld als verzamelpunt. Dat moet dus Schooldreef zijn. Onze excuses daarvoor.

 
Cafetariamedewerk(st)ers gezocht voor in het weekend

vrijwilligers-gezocht 

Wil je de natuur helpen?

Heb je tijd in het weekend?

Zin om in een leuk vrijwilligersteam te recht te komen?

Voor het NMC de Bourgoyen zijn we op zoek naar enthousiaste vrijwillige cafetariamedewerk(st)ers om ons team te versterken in het weekend. Het Natuur- en Milieucentrum (NMC) de Bourgoyen is gelegen in een van de mooiste natuurgebieden van Gent en Vlaanderen en heeft een uitgebreide werking.

Lees meer...
 
Bescherming voor overstromingen en behoud van natuur worden uitgangspunt voor toekomst Gentse Zwin

18c3be7a-3751-11e8-afde-32bafc3f2c11 web scale 0.1135995 0.1135995  Al jaren sleept het dossier van de Zeeschelde tussen Gent en Melle aan. Het behoud van de getijdenrivier, het Gentse Zwin, speelt een centrale rol in de bescherming tegen overstromingen en is cruciaal voor de natuur. Maar waterbeheerder Waterwegen en Zeekanaal (WenZ) wil er sinds lange tijd een pleziervaartproject realiseren. Na jarenlange discussies hebben recente onderhandelingen door provinciegouverneur Jan Briers het tij eindelijk gekeerd: het Gentse Zwin zal zijn natuurlijke functie kunnen behouden. Dat is ook goed nieuws voor fietsers en wandelaars.

Lees meer...
 
Verkiezingsmemorandum

Schermafbeelding 2018-03-14 om 12.20.09Naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018 leveren we een memorandum af aan de Gentse politieke partijen. Daarmee willen we, in naam van duizenden Gentenaren,   een referentiekader bieden voor het natuurbeleid in het Gentse, en van natuur in Gent een hoofdpunt maken tijdens de volgende bestuursperiode. Zo werken we graag mee aan de stad van de toekomst.

Klik hier om het memorandum te ontdekken.


 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 4