natuurpuntgent

Natuurpuntvlees in Gent

logo veeakker

Blikvanger

 

 

 

 

 


Welkom op de site van Natuurpunt Gent
Bomen- en Struikenverkoop 2023

linde vrucht smaller

Kan je tuin of koer nog wat groen gebruiken? Ook dit jaar kun je bij Natuurpunt Gent terecht voor een mooi aanbod van bomen, fruitbomen, struiken en plantenpakketten voor hagen en houtkanten. Deze keer gaat de opbrengst volledig naar onze recentste aankoop van gronden voor meer natuur in de Damvallei in Destelbergen. Bestel jouw favoriete plantgoed nog tot en met 22 oktober.

Lees meer...
 
30 september - 1 oktober: Bosstraat wordt Leefstraat!

Bosstraat Rossana Bugini smaller

De Bosstraat in Drongen. Het klinkt idyllisch, maar toch is deze baan eerder een doorn in het oog. Ze snijdt dwars door de groenpool Vinderhoutse Bossen, en is door het vele vracht- en sluipverkeer een gevaar voor wandelaars, fietsers en bosdieren. Daarom vormen we de Bosstraat een weekend lang om tot Leefstraat. Doe mee met tal van activiteiten: geleide wandelingen, een dauwtocht, picknick, gekkefietsenwedstrijd, en meer!

Lees meer...
 
Cursus : Ontstaan en evolutie van de Vlaamse Vallei

damvallei gaetan smaller

De Schelde vertelt: Geologie in en rond de Vlaamse Vallei. ‘Mijn vlakke land’ zong Jacques Brel. ‘Zandig Vlaanderen’ leerden we in de lessen aardrijkskunde. Is er toch niet meer te zien in het landschap en de ondergrond? Ga mee op reis duizenden jaren terug, volg het ontstaan van de Vlaamse Vallei en ontdek de oorsprong van het landschap zoals we het vandaag kennen en de rol die de Schelde hierin speelt. Wil je weten hoe het landschap in de ruime omgeving van Gent is ontstaan? Schrijf je in voor deze cursus van 2 lessen over de geologie van de Vlaamse Vallei en een excursie op zoek naar ‘Vlaamse Vallei-sporen’ in het landschap van de Damvallei (Destelbergen).

Lees meer...
 
Opgeruimd staat netjes: oude camping in de Assels wordt opnieuw natuur

Ransuil illustratiebeeld smaller

In de Assels in Drongen ligt een verloederde camping verborgen in een bos. Die laat Natuurpunt nu opruimen om de natuur weer alle kansen te geven. Wanneer de werken afgerond zijn, gaan de vrijwilligers een wandelpad aanleggen door het gebied.

Lees meer...
 
Rijvissche heeft er een poel bij: nieuwe hotspot voor de biodiversiteit

aanleg poel rijvissche mike de brie smal

Eind augustus liet Natuurpunt een stukje extra natuur creëren in natuurgebied Rijvissche in Zwijnaarde. Zo werd een poel gegraven voor kikkers, salamanders, waterjuffers, libellen en andere dieren. Tegelijk werd een oude paardenstal met asbestdak afgebroken om ook daar de natuur haar werk te laten doen. Binnenkort groeit deze plek uit tot een kleine natuurparel!

Lees meer...
 
Dag van de Natuur op 25 & 26 november: gratis workout voor betere natuur in het Gentse

dag van de natuur frank maes smal

Maaien, snoeien, bomen planten... Tijdens de Dag van de Natuur nodigen we iedereen uit om zich te komen uitleven in onze lokale natuur. Helpen bij het natuurbeheer is niet alleen een gratis workout, je doet er dieren en planten ook een groot plezier mee. En ook onze lokale vrijwilligersteams, want zij kunnen al die extra handen goed gebruiken!

Lees meer...
 
Terugblik op een hartverwarmende Levende Leiedag

20230611 Levende Leiedag Vogelvrijlating 1  Marc Depourcq smalTussen Deinze en Gent meandert de Leie 25 kilometer volgens haar natuurlijke traject met opmerkelijk rijke vegetatie en biodiversiteit. Tegen 2040 wil Natuurpunt er het ‘Natuurpark Levende Leie’ creëren, een 1200 hectare aaneengesloten en robuust half-open valleilandschap waar natuurbescherming en -ontwikkeling prioritair zijn. Dit natuurpark staat in de kijker tijdens de Levende Leiedag, die deze keer in Sint-Martens-Latem georganiseerd werd.

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 11