natuurpuntgent

                                             natuur27 2

nieuwsbrief ONTVANG DE NIEUWSBRIEF
nieuwsbrief  WAARNEMINGEN

 

 twitter  facebook

Natuurpuntvlees in Gent

logo veeakker

Blikvanger

 

Schermafbeelding 2018-12-10 om 10.24.27 

Impressies uit Wallonië

Natuurpunt Gent heeft al vele jaren regelmatig contact met ‘Natagora Semois Ardennaise’, een afdeling van onze Waalse zustervereniging Natagora. De voorzitster van deze afdeling is Huguette Reynaerts, dochter van Maurice Reynaerts, de oprichter van Actiegroep Bourgoyen-Ossemeersen. De filmpjes die ze ons op regelmatige tijdstippen toestuurt, willen we jullie niet ontzeggen. Ze tonen alvast haar grote liefde voor de natuur. 

 

 

 

 


Welkom op de site van Natuurpunt Gent
CORONA: Natuurpuntcafé dicht, àlle activiteiten afgelast t.e.m. 19 april

VinderhoutbossenFrankMaes10518-1 smal

Ook Natuurpunt Gent neemt geen risico en volgt de algemene voorschriften van de Veiligheidsraad met betrekking tot het coronavirus. We geven je graag een overzicht en houden je op de hoogte van alle updates.

Lees meer...
 
Cursus Geneeskrachtige planten

foto geneeskrachtige planten

Het gebruik van geneeskrachtige planten heeft in alle soorten geneeskunde een belangrijke plaats. Tot in de 18de eeuw behoorden plantaardige geneesmiddelen tot de belangrijkste redmiddelen om kwaaltjes te behandelen.
In deze lessenreeks komt de geschiedenis van de farmacie en het gebruik van geneeskrachtige planten in verschillende medische stelsels aan bod.
Deze cursus brengt de kennis uit de moderne fytotherapie en de traditionele plantengeneeskunde samen tot praktische adviezen.
De start van uw eigen “plantaardig” apothekerskastje.

De lesgever is Geert Vergote, Gastprofessor aan de associatie van de KU Leuven, Directeur Verno Scientific bvba en Natuurgids. Hij is een getalenteerd spreker die het onderwerp op een eenvoudige wijze kan brengen voor een breed publiek.

Lees meer...
 
Afgelast: Wildeplantenbeurs in de Bourgoyen - 10 mei 2020

Plantenbeurs 2019 Marino Ravier-5339 smal website

Het zou een bijzondere editie worden, helemaal in het teken van Jan van Eyck en zijn bloemrijke meesterwerken. Maar helaas, de Wildeplantenbeurs in de Bourgoyen op 10 mei gaat dit jaar niet door. Er werd gewikt en gewogen, maar zolang de coronacrisis aanhoudt, kunnen en willen we het risico niet lopen. De gezondheid van iedereen gaat nu voor. Wil je toch nog graag streekeigen plantjes kopen om je tuin, koer of terras op te fleuren? Ga eens langs bij onze leveranciers De Kruiderie en Ecoflora (later of als je vlakbij woont). En wij zien elkaar volgend jaar, afgesproken?

Veel groetjes,
Team Plantenbeurs van Natuurpunt Gent

 
Verken de Groenpool Vinderhoutse Bossen: wandelevent op 26 april

VinderhoutbossenFrankMaes10518-1 smal

Eindelijk is het zo ver! Op zondag 26 april 2020 worden de Vinderhoutse Bossen officieel opengesteld. En iedereen is daarbij van harte welkom!

De laatste jaren heeft de Vlaamse Landmaatschappij (VLM) veel wandelpaden aangekocht en ingericht in de Groenpool Vinderhoutse Bossen. De aankoop van 35 hectare bosgebied door Natuurpunt eind 2017 versnelde de mogelijkheid om verschillende wandellussen uit te bouwen die de Gentenaars vele kilometers wandelplezier zullen bieden. Met veel enthousiasme heeft Natuurpunt Gent daarna ook meegewerkt om het wandelpad in het aangekochte bos vrij te maken, zodat het beschikbaar is voor iedereen. 

Lees meer...
 
Levende Leiedag 2020

Levendeleiedag-13c  Frank Maes smal website

Zondag 14 juni vindt de derde editie plaats van de Levende Leiedag. Met een duidelijke knipoog naar het verleden, laten we je genieten van de huidige pracht en praal van twee monumenten: de oude abdij in Drongen en het cultuurhistorische rivierlandschap van de Leie. Het wordt weer een dag 'voor ieder wat wils': lezingen, workshops, wandelingen, kajaktochten, boottochten, kinderanimatie, livemuziek, een natje en een droogje, en veel meer!

Lees meer...
 
Afgelast: Wilde Buitendagen in de Bourgoyen (5 april)

Banner wildebuitendagen lres

De Wilde Buitendagen van 5 april in de Bourgoyen worden uitgesteld naar een later moment. Gelukkig zijn er nog altijd de '50 dingen die je moet doen voor je 12'. Een boomhut bouwen, een modderbad nemen, bloemen vlechten in je haar … Het is nu - meer dan ooit - tijd om beroep te doen op de helende werking van de natuur. Vink de lijst van 50 dingen af en boost je immuunsysteem! De meeste dingen kan je doen in een tuin, park of natuurgebied vlak bij je thuis. Maar hou toch steeds afstand van elkaar!

> Ga de uitdaging aan: www.natuurpunt.be/50dingen

 
Natuur- en fotografieworkshops voor de jeugd

fotografieworkshop LucVanBrussel smal

De natuur -en fotografieworkshops zijn een nieuw aanbod workshops specifiek gericht op kinderen. Het doel is om kinderen op een speelse, maar toch educatieve manier de basisbeginselen van fotografie bijbrengen in een groene omgeving. Ze gaan aan de slag met een fototoestel of smartphone en leren enkele technieken door verschillende elementen van de natuur te fotograferen. Elke workshop staat een ander natuurelement centraal (bloemen, insecten, vogels, landschappen,...) en hierrond wordt achteraf een verwerking gedaan aan de hand van een knutselactiviteit. Ontdek alle workshops en schrijf je in!

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 6