natuurpuntgent

                                             natuur27 2

nieuwsbrief ONTVANG DE NIEUWSBRIEF
nieuwsbrief WAARNEMINGEN

 

 twitter  facebook

Blikvanger

 

groenbackground

Impressies uit Wallonië

Natuurpunt Gent heeft al vele jaren regelmatig contact met ‘Natagora Semois Ardennaise’, een afdeling van onze Waalse zustervereniging Natagora. De voorzitster van deze afdeling is Huguette Reynaerts, dochter van Maurice Reynaerts, de oprichter van Actiegroep Bourgoyen-Ossemeersen. De filmpjes die ze ons op regelmatige tijdstippen toestuurt, willen we jullie niet ontzeggen. Ze tonen alvast haar grote liefde voor de natuur. 

 

 

 

 


Welkom op de site van Natuurpunt Gent
Zomersluiting 2017

csm RS1609 SESU 6550 9938791afaHet Natuur- en Milieucentrum zal gesloten zijn van 10 tot en met 30 juli 2017.
Verenigingshuis De Stek is gesloten van 31 juli tot en met 18 augustus 2017.


We wensen iedereen een heel prettig zomerverlof!

 
Jaar van het lieveheersbeestje

Lieveheersbeestje compact groene ovaal kopieElk jaar stellen Natuurpunt Gent en de Stad Gent een plant of dier in de kijker. In 2017 is het de beurt aan het lieveheersbeestje. We hopen dat de Gentenaars deze boeiende keversoort met het hele gezin zullen ontdekken en massaal welkom zullen heten in de Gentse tuinen. 

Neem een kijkje in onze handige folder, kom naar een van onze activiteiten, neem deel aan onze fotocampagne, help ons de Gentse soorten te inventariseren of ga aan de slag met onze tuintips. Aan jou de keuze!

Hier lees je er alles over.

 
Oproep: Stuur ons jouw ideeën voor het verkiezingsmemorandum 2018!

verkiezingenHet lijkt veraf, maar is dichtbij: op 14 oktober 2018 zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen. Zoals iedere keer willen we als Natuurpunt Gent ons gewicht in de schaal werpen en er bij alle politieke partijen voor ijveren dat er ook na 2018 een gedegen Gents natuur-, bos- en groenbeleid zou zijn. Daarom zetten we de komende weken en maanden ‘ons gedacht’ op papier, als aanzet voor een gloednieuw verkiezingsmemorandum. En daarvoor willen we ook jouw mening graag horen! 

Lees meer...
 
Advies GECORO over voorontwerp 'Structuurvisie 2030 – Ruimte voor Gent'

Begin dit jaar keurde het Gentse college van burgemeester en schepenen het voorontwerp goed van ‘Structuurvisie 2030 – Ruimte voor Gent’. Deze structuurvisie zal het vroegere Ruimtelijk Structuurplan Gent (RSG) vervangen en is een heel belangrijk strategisch beleidsdocument voor de komende vijftien jaar. Intussen heeft ook de Gemeentelijke Commissie voor Ruimtelijke Ordening (GECORO) zich over het voorontwerp uitgesproken in een uitgebreid advies, waar ook Natuurpunt Gent zijn schouders mee onder zette. 

Het volledige advies vind je hier
 
Gent zonnestad? Ja, graag!

17349773 760588574104330 8310908743943138450 oDe coöperatie EnerGent investeert geld van vennoten in projecten van energiebesparing en   hernieuwbare   energie in Gent. Vanaf donderdag 30/3 loopt de campagne 'Gent zonnestad? Ja graag!' en kan elke Gentenaar bij EnerGent terecht voor kwalitatieve & ecologische zonnepanelen aan een goede prijs. Ook Natuurpunt Gent is partner in dit ambitieuze verhaal.

Lees meer...
 
De Gentbrugse Meersen. Voor elk wat wilds!

17190452 1690941530922131 3801222209268842131 nNatuurpunt Gent en de Stad Gent presenteren met trots een nieuw boek over de Gentbrugse Meersen, boordevol prachtige foto's en boeiende verhalen. Het boek vertelt hoe de natuur sinds de vroegste tijden het gebied heeft vormgegeven en hoe de mens er nadien zijn stempel op heeft gedrukt. Het toont de planten- en dierenrijkdom van de meersen, en geeft het de lezer inzicht in de ideeën die aan de basis liggen van de herinrichting van de Gentbrugse Meersen tot een ‘groenpool’ of groot park- en natuurgebied. Als kers op de taart gaat de opbrengst van de boekenverkoop integraal naar de aankoop van nieuwe gronden in de Meersen.
Te koop voor 34 euro in NMC De Bourgoyen, via e-mail bij Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. , in de stadswinkel en de winkel van het STAM en in de boekhandels Paard van Troje, Walry en Limerick. Na Afspraak ook af te halen bij bij Linda en Luc Van Damme, Jules Destréelaan 31, 9050 Gentbrugge’,  0498/136 565

 

 
Expeditie Natuurpunt: steun de Gentse teams!

facebookbanner expeditie 2017Op 24 en 25 juni geven 60 teams weer het beste van zichzelf ten voordele van de Vlaamse natuur. Twee dagen lang banen ze zich per fiets, per kano of te voet een weg langs een uitdagende route door Vlaanderen. Slapen doen ze onder de sterren. Maar voor ze mogen starten, moeten ze met hun team eerst minimum 1500 euro inzamelen voor hun favoriete natuurgebied. Geld dat wordt gebruikt om extra natuur te beschermen. Vier teams nemen het op voor de Gentse natuur. Met jouw steun geraken zij aan de start van de expeditie!

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 4