natuurpuntgent

                                             natuur27 2

nieuwsbrief ONTVANG DE NIEUWSBRIEF
nieuwsbrief WAARNEMINGEN

 

 twitter  facebook

Activiteiten

zaterdag 27 oktober 2018
Familieweekend in de Assels
zondag 28 oktober 2018
Maandwandeling in de Gentbrugse Meersen
zondag 28 oktober 2018
Familieweekend in de Assels
zaterdag 03 november 2018
Maandwandeling in de Bourgoyen-Ossemeersen

Blikvanger

 

800px-Blauwzwarte houtbij 

Impressies uit Wallonië

Natuurpunt Gent heeft al vele jaren regelmatig contact met ‘Natagora Semois Ardennaise’, een afdeling van onze Waalse zustervereniging Natagora. De voorzitster van deze afdeling is Huguette Reynaerts, dochter van Maurice Reynaerts, de oprichter van Actiegroep Bourgoyen-Ossemeersen. De filmpjes die ze ons op regelmatige tijdstippen toestuurt, willen we jullie niet ontzeggen. Ze tonen alvast haar grote liefde voor de natuur. 

 

 

 

 


Grote bomen- en struikenverkoop 2018

foto bomenverkoopDit najaar organiseert Natuurpunt Gent opnieuw een grote bomen- en struikenverkoop. Weer staat een uitgelezen keuze van bomen, fruitbomen, struiken, haagpakketten en houtkanten op jullie te wachten. Door aan te kopen in grote aantallen bij de kwekers kunnen we jullie het materiaal aan een interessante prijs aanbieden. De opbrengst van deze actie gaat volledig naar het aankoopproject Vinderhoutse Bossen. 

 

Geen plaats voor een boompje?

Misschien heb je maar een kleine stadstuin en is er niet veel plaats om een bos aan te planten. Dat is natuurlijk niet nodig. Veel haagplanten en struiken hebben niet veel ruimte nodig. Waarom niet kiezen voor een groene afscherming in plaats van een bakstenen muur of een dure draadafsluiting? Waarom niet trachten een laagstam fruitboom zelf om te vormen tot een leiboom? Of misschien ken je wel mensen die je plezier kunt doen met een paar extra bessenstruiken of een sierlijk boompje?

Nieuw: leifruit!

Omdat het omvormen naar leifruit toch een zekere kennis vereist, bieden we dit jaar voor het eerst voorgevormde boompjes aan. De laagstam boompjes hebben al een mooie leivorm bij aanschaf, zodat je al meteen een mooie vorm hebt en een goede start kunt nemen.

Veel plaats voor een boompje?

Heb je een tuin die groter is dan gemiddeld en kun je wel een klein bos aanplanten? Bekijk dan zeker onze voorwaarden, want voor grotere aankopen voorzien wij een speciale korting.

Hoe bestellen?

Klik hier voor het bestelformulier met het volledige aanbod van 2018.

Het formulier kan je ons ingevuld terugbezorgen tot uiterlijk 22 oktober via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Voorwaarden

  • Minimumbedrag per bestelling: 10 euro
  • Leden van Natuurpunt krijgen 10% korting op hun aankoop en 20% wanneer ze voor 500 euro of meer aankopen.
  • Niet-leden krijgen 5% korting vanaf 125 euro en 20% vanaf 625 euro.
  • Nadat we je bestelling hebben ontvangen, krijg je een factuur. Je bestelling is definitief als wij de betaling hebben ontvangen.
  • Je kunt het plantgoed afhalen op zaterdag 17 november tussen 14.00 uur en 17.00 uur aan het nieuwe secretariaat van Natuurpunt Gent De Stek, Driepikkelstraat 34, Mariakerke, tussen de sporthal Bourgoyen en het NMC, achter het basketbalveld.
  • Meer informatie: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.


Hieronder een beetje uitleg over de pakketten die we dit jaar aanbieden.

Vast pakket van 60 stuks

Samen met de kweker hebben we vier vaste pakketten samengesteld, elk met een eigen functie. Voor wie het allemaal wat ruimer mag, valt een houtkant, een bloeiende haag of een vruchtdragend wildpakket te overwegen.

Houtkantpakket

Wie wat meer ruimte heeft en weinig onderhoud wenst, kan zich aan een houtkant wagen. Om de vijf tot acht jaar wordt de houtkant kort boven de grond gekapt zodat hij weer kan uitschieten. Zeer geschikt als schermgroen, zicht- en windscherm, brede haag of houtkant. Deze planten verdragen goed snoeiwerk. Houd zeker rekening met de goede groeikracht van zwarte els. Bij voorkeur groepsgewijs per soort aanplanten, met een plantafstand van één meter onderling en tussen de rijen.

 

Telkens 10 stuks van esdoorn, zwarte els, haagbeuk, hazelaar, lijsterbes en winterlinde.

Bloeiende haag

Een selectie van opvallend bloeiende en vruchtrijke soorten, ook met prachtige herfstkleuren. Door minimale snoei in het najaar zullen de struiken ieder jaar uitbundig bloeien en vrucht dragen.
Plantafstand: 50 centimeter tot één meter.

Telkens 10 stuks van rode kornoelje, meidoorn, sleedoorn, hondsroos, lijsterbes en Gelderse roos.

Bladverkleurende haag

Selectie van plantgoed met mooie bladverkleuring voor een kleurenspektakel in de herfst.
Plantafstand: 50 centimeter tot één meter.

Telkens 10 stuks van veldesdoorn, haagbeuk, rode kornoelje, kardinaalsmuts, beuk en vuilboom.

Wildpakket

Speciale selectie van soorten die rijkelijk vruchten en bessen produceren, ideaal voor de voeding van wild en als vogelsnoepgoed.

Telkens 10 stuks van hazelaar, meidoorn, vogelkers, vuilboom, hondsroos en lijsterbes.