natuurpuntgent

                                             natuur27 2

nieuwsbrief ONTVANG DE NIEUWSBRIEF
nieuwsbrief  WAARNEMINGEN

 

 twitter  facebook

Natuurpuntvlees in Gent

logo veeakker

Blikvanger

 

Schermafbeelding 2018-12-10 om 10.24.27 

Impressies uit Wallonië

Natuurpunt Gent heeft al vele jaren regelmatig contact met ‘Natagora Semois Ardennaise’, een afdeling van onze Waalse zustervereniging Natagora. De voorzitster van deze afdeling is Huguette Reynaerts, dochter van Maurice Reynaerts, de oprichter van Actiegroep Bourgoyen-Ossemeersen. De filmpjes die ze ons op regelmatige tijdstippen toestuurt, willen we jullie niet ontzeggen. Ze tonen alvast haar grote liefde voor de natuur. 

 

 

 

 


CORONA-update: Natuur.Winkel open, activiteiten tot nader bericht afgelast

VinderhoutbossenFrankMaes10518-1 smal

Sinds 9 december 2020 is het bezoekerscentrum aan de Bourgoyen-Ossemeersen opnieuw open. Het Natuur.Café wordt tijdelijk ingericht als Natuur.Winkel. Verder blijven de huidige maatregelen onveranderd: alle binnen- én buitenactiviteiten zijn zeker tot 1 maart 2021 afgelast. Meer info vind je in dit overzicht.

  • Onze Natuur.Winkel aan de Bourgoyen-Ossemeersen is opnieuw open sinds 9 december 2020. Daar kun je terecht om leuke producten te kopen, zoals vogelvoer, nestkasten, de Natuurpuntkalender, agenda's en boeken. Je krijgt er ook een woordje uitleg en kan je warmen aan een warme beker koffie om mee te nemen. Openingsuren: woensdag tot en met zondag, van 13.00 tot 17.00 uur. Hou wel rekening met de veiligheidsvoorschriften: er zijn max. 6 mensen toegelaten in de winkel, kom alleen shoppen, blijf niet langer dan 30 minuten, draag je mondmasker, hou anderhalve meter afstand en blijf niet nodeloos hangen rond de winkel.
  • Alle binnen- en buitenactiviteiten (zoals wandelingen met een gids, beheerwerkdagen, evenementen,...) zijn afgelast. Beheerwerken in private bubbels van vier mogen wel nog plaatsvinden.
  • Het afhaalmoment van de Bomen- en Struikenverkoop van 15 november wordt uitgesteld naar 7 februari 2021. De klanten worden persoonlijk op de hoogte gebracht van het praktische verloop ervan.
  • Ons secretariaat De Stek aan de Bourgoyen sluit de deuren voor het publiek. We blijven uiteraard bereikbaar via mail en telefoon van maandag t.e.m. vrijdag, van 9.00 tot 17.00 uur.

Onze natuurgebieden in Gent, Destelbergen en Sint-Martens-Latem blijven wel nog open voor iedereen die op eigen houtje wil wandelen, spelen of rusten. Geniet met volle teugen, maar respecteer de regels: hou afstand, laat geen afval achter, hou je hond aan de leiband, maak geen nodeloos kabaal en blijf op de paden.

Nieuwe updates lees je op deze pagina, op Facebook en via onze nieuwsbrieven.

> Meer info over Natuurpunt en corona