natuurpuntgent

                                             natuur27 2

nieuwsbrief ONTVANG DE NIEUWSBRIEF
nieuwsbrief  WAARNEMINGEN

 

 twitter  facebook

Natuurpuntvlees in Gent

logo veeakker

Blikvanger

 

Schermafbeelding 2018-12-10 om 10.24.27 

Impressies uit Wallonië

Natuurpunt Gent heeft al vele jaren regelmatig contact met ‘Natagora Semois Ardennaise’, een afdeling van onze Waalse zustervereniging Natagora. De voorzitster van deze afdeling is Huguette Reynaerts, dochter van Maurice Reynaerts, de oprichter van Actiegroep Bourgoyen-Ossemeersen. De filmpjes die ze ons op regelmatige tijdstippen toestuurt, willen we jullie niet ontzeggen. Ze tonen alvast haar grote liefde voor de natuur. 

 

 

 

 


Vacature: Coördinator Natuurpunt Gent (3/5 - onbepaalde duur)

Vacature Rechthoek

Natuurpunt Gent is op zoek naar een nieuwe coördinator. Word jij hét aanspreekpunt bij onze vereniging? Heb jij zin om banden te smeden en te onderhouden tussen bestuur, vrijwilligers en personeel? Om een warme cultuur te creëren voor bestaande en nieuwe vrijwilligers? Om te waken over de dagelijkse werking, samen met een klein maar warm personeelsteam? En om op termijn contacten te leggen met externe partners? Stel je dan als de bliksem kandidaat (nog t.e.m. 19 maart).

Wie is Natuurpunt Gent?

Natuurpunt Gent is een vrijwilligersvereniging die kwetsbare en bedreigde natuur in en rond Gent beschermt. Met meer dan 450 actieve vrijwilligers en 5 personeelsleden zetten we ons samen in voor meer natuur en biodiversiteit in Gent, Destelbergen en Sint-Martens-Latem. Daartoe kopen we zoveel mogelijk gronden aan en stellen daarop een natuurvriendelijk beheer in, inmiddels op een oppervlakte van ruim 400 hectare. We proberen zoveel mogelijk natuur- en bosgebieden open te stellen, zodat iedereen dicht bij huis toegang heeft tot groen en rust. Natuurpunt Gent is met meer dan 9000 gezinslidmaatschappen de grootste afdeling van Natuurpunt.

Wat ga je doen?

 • Je bent een (van de) ambassadeur(s) van Natuurpunt en een belangrijk aanspreekpunt bij Natuurpunt Gent.

 • Je coördineert een goede werking tussen vrijwilligers, personeelsleden en bestuursleden. Je werkt samen met geëngageerde mensen die vrijwillig of professioneel deel uitmaken van de (Gentse) natuur- en milieusector.

 • Je ontwerpt een strategie met concrete acties om de verschillende groepen vrijwilligers nog meer met elkaar te verbinden en een warme cultuur op te bouwen voor bestaande en nieuwe vrijwilligers. 

 • Je zorgt voor een performante en motiverende secretariaatswerking. Samen met het bestuur sta je in voor het dagelijks personeelsbeleid.

 • Je woont bestuursvergaderingen bij en volgt het werk van de vereniging actief en participatief op vanuit een overzichtsfunctie. 

 • Je zorgt er mee voor dat de vereniging aan haar wettelijke verplichtingen voldoet. 

 • Je waakt mee over een goed financieel beheer van de vereniging. 

 • Je staat in voor de voortgangsrapportage, het detecteren van projecten en subsidiesystemen en de opmaak van adequate subsidiedossiers.

Algemeen: deze functie is een lightversie van een typische coördinatorfunctie. Het personeels- en financiële luik zijn gezien de kleine personeelsequipe beperkt en worden gecombineerd met meer organisatorische en administratieve taken. Het eerste jaar zul je vooral focussen op verenigings- en vrijwilligerswerking, vanaf het tweede jaar zal de focus ook steeds meer liggen op externe contacten, projecten en subsidies.

Wie ben jij?

 • Je bent sterk gemotiveerd om te werken voor een natuurvereniging zoals Natuurpunt. Concrete kennis van natuur of het natuurbehoud zijn een pluspunt.

 • Je beschikt over een bachelordiploma of gelijkwaardig door ervaring.

 • Je hebt minimaal 2 jaar ervaring in een leidinggevende en/of coördinerende rol, vanuit je professionele loopbaan of vanuit een vrijwillig engagement.

 • Je hebt kennis van het basisinformaticapakket (Office) met een basiskennis van Excel. Kennis van boekhoudprogramma’s is een pluspunt.

 • Je kan nauwkeurig werken, je bent in staat om zelfstandig te werken en om de voortgang van het eigen werk en dat van vrijwilligers en collega’s op te volgen en te bewaken.

 • Je beschikt over talent voor organiseren, je toont zin voor initiatief, je durft verantwoordelijkheid op te nemen en je beschikt over vlotte communicatieve vaardigheden. Je hebt de intrinsieke motivatie om creatief en innovatief om te gaan met uitdagingen van de vereniging.

 • Je kan overzicht bewaren, verantwoordelijkheden definiëren, prioriteiten stellen en delegeren waar nodig. Je bent resultaatgericht, rekening houdend met de competenties, interesses en ambitie van collega’s of vrijwilligers.

 • Je beschikt over het inzicht, de capaciteiten en de juiste verwachtingen om in een vrijwilligersvereniging te werken. Met een positieve ingesteldheid kun je activeren en motiveren en op passende wijze overleggen met verschillende soorten vrijwilligers en collega’s. 

 • Je bent bereid om deel te nemen aan occasionele weekend- en avondvergaderingen en activiteiten. Je bent bereid flexibel om te gaan met drukke en minder drukke werkperiodes.

Wat bieden wij?

 • Je levert, samen met onze sterke groep vrijwilligers, een bijdrage aan het beschermen, ontdekken en versterken van de natuur in en rond Gent. Je komt terecht in een familiale verenigingscultuur gericht op samenwerking en vertrouwen tussen mensen. Kansen om te leren, jezelf te ontwikkelen en respect voor een goede werk-privébalans kenmerken ons personeelsbeleid.

 • Je krijgt een plaats binnen een klein team en je werkt samen met de vrijwilligers van heel Natuurpunt Gent, in de eerste plaats het bestuur. 

 • Je plaats van tewerkstelling is De Stek, ons verenigingshuis aan de Bourgoyen, Driepikkelstraat 34, 9030 Mariakerke (Gent). 

 • We bieden je een contract van onbepaalde duur in een deeltijdse tewerkstelling van 22,8 uur per week. Binnen het systeem van de sectorale flexibiliteit presteer je gemiddeld 22,8 uur per week binnen telkens een referentieperiode van 1 maart-31 augustus en 1 september- 28 februari. De pieken vallen eerder tijdens het schooljaar, waardoor je kunt rekenen op rustigere periodes tijdens de schoolvakanties.

 • Je krijgt een loon aan het eigen Natuurpuntbarema (aanvangssalaris is minimum €2.596,01 bruto voor een voltijdse tewerkstelling, relevante ervaring – zowel als vrijwilliger als professional – kan gedeeltelijk worden omgezet in loonanciënniteit voor een stijging binnen het barema), aangevuld met maaltijdcheques. 

Hoe kun je solliciteren? 

Voel je je aangesproken? Stuur dan ten laatste op 19 maart 2021 je cv en motivatiebrief naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. , met vermelding “Sollicitatie coördinator”. Hou alvast wat tijd vrij voor een schriftelijke proef tussen 26 maart en 5 april en een gesprek op 24 april.

Meer informatie?

Wil je meer weten over de functie, sollicitatieprocedure of het algemene personeelsbeleid? Neem dan contact op met Han Lagring, coördinator ad interim en communicatiemedewerker: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. - 0468 32 16 31.