natuurpuntgent

                                             natuur27 2

nieuwsbrief ONTVANG DE NIEUWSBRIEF
nieuwsbrief  WAARNEMINGEN

 

 twitter  facebook

Natuurpuntvlees in Gent

logo veeakker

Blikvanger

 

Schermafbeelding 2018-12-10 om 10.24.27 

Impressies uit Wallonië

Natuurpunt Gent heeft al vele jaren regelmatig contact met ‘Natagora Semois Ardennaise’, een afdeling van onze Waalse zustervereniging Natagora. De voorzitster van deze afdeling is Huguette Reynaerts, dochter van Maurice Reynaerts, de oprichter van Actiegroep Bourgoyen-Ossemeersen. De filmpjes die ze ons op regelmatige tijdstippen toestuurt, willen we jullie niet ontzeggen. Ze tonen alvast haar grote liefde voor de natuur. 

 

 

 

 


Afgelast: 20 jaar Natuurpunt Gent: verjaardagsweekend in de Gentbrugse Meersen

 2 tv tekening container vector-01 1-smal

Update - Natuurpunt heeft beslist om ook voor de containertoer een 'paaspauze' in te lassen. Het feestweekend aan de Gentbrugse Meersen op 17 en 18 april gaat dus niet door, en wordt wellicht uitgesteld naar volgend jaar. Oorzaak zijn de stijgende coronacijfers en verbodsbepalingen in steeds meer gemeenten om de container te ontvangen. Jammer nieuws, maar hopelijk kunnen we er tegen volgend jaar een echte feesteditie van maken!


Op 17 en 18 april ben je welkom aan de Voshoek in de Gentbrugse Meersen om mee de twintigste verjaardag van Natuurpunt en Natuurpunt Gent te vieren. We voorzien een leuk programma voor het hele gezin, dat je bovendien individueel kan beleven. Zo zijn we in lijn met de meest recente coronamaatregelen.

Reizende kijkcontainer

In 2021 bestaan zowel Natuurpunt als Natuurpunt Gent twintig jaar. Een jaar lang reist een kijkcontainer door Vlaanderen, op bezoek bij de lokale Natuurpuntafdelingen. Die container werd omgetoverd tot een soort mobiel bezoekerscentrum, met een minitentoonstellngsruimte, bar en uitkijkpunt bovenop de container. Het weekend van 17 en 18 april is Natuurpunt Gent aan de beurt. Dan strijkt de container neer aan de Voshoek in de Gentbrugse Meersen.

Wat valt er te beleven?

We organiseren tal van leuke activiteiten voor het hele gezin, die je individueel kan beleven. Zo zijn we in lijn met de recenste coronamaatregelen.

 • Alle info over de Gentbrugse Meersen en activiteiten rond de container.
 • Kom te weten welke dieren en planten je waar in het gebied rond de natuurcontainer kan vinden op het touchscreen van waarnemingen.be.
 • Neem even de tijd om te verpozen op de boomstambank van ons sociaal bedrijf Natuur- en Landschapszorg.
 • Selfietime! Neem een originele selfie met een van de verrassende houtsculpturen.
 • Geen betere plaats om de omgeving te aanschouwen dan het dak van de natuurcontainer. Een professionele telescoop van Swarovski brengt de kleinste details dichtbij.
 • Zeisen is in. Op regelmatige tijdstippen geven we een demo.
 • En ook ons mini-blote voeten pad kan je eens uitproberen.
 • Laat je gidsen aan de hand van een plannetje en kom meer te weten over de Gentbrugse Meersen.
 • Trek eropuit langs uitgestippelde foto-wandeling.
 • Benieuwd waar Natuurpunt allemaal mee bezig is? Vrijwilligers vertellen je graag hun verhaal in een kort filmpje met mooie natuurbeelden.
 • Breng je goede voornemens in de praktijk en engageer je als vrijwilliger bij Natuurpunt. De aanwezige Natuurpunters vertellen je er graag alles over.

> Alle updates vind je op www.natuurpuntgent.be, www.wgbm.be en op Facebook