natuurpuntgent

                                             natuur27 2

nieuwsbrief ONTVANG DE NIEUWSBRIEF
nieuwsbrief  WAARNEMINGEN

 

 twitter  facebook

Natuurpuntvlees in Gent

logo veeakker

Blikvanger

 

Schermafbeelding 2018-12-10 om 10.24.27 

Impressies uit Wallonië

Natuurpunt Gent heeft al vele jaren regelmatig contact met ‘Natagora Semois Ardennaise’, een afdeling van onze Waalse zustervereniging Natagora. De voorzitster van deze afdeling is Huguette Reynaerts, dochter van Maurice Reynaerts, de oprichter van Actiegroep Bourgoyen-Ossemeersen. De filmpjes die ze ons op regelmatige tijdstippen toestuurt, willen we jullie niet ontzeggen. Ze tonen alvast haar grote liefde voor de natuur. 

 

 

 

 


nieuws
Winter in de Latemse Meersen

latemse meersen winter smal

Met het schilderij De Ijsvogels, thans in het Museum voor Kunsten van Gent, toonde Emile Claus in 1892 een subtiel gepenseeld, verkild maar o zo mooi winterlandschap van de Latemse Meersen. Zo ijzig en koud wordt het wellicht (nog) niet de komende decembermaand. Hoewel de winter zeker voor de deur staat, toch blijft de Leiebocht het vertrouwde beeld uitmaken van het landschap bij de Latemse dorpskern. Door de bladloze bomen, de zo goed als verlaten weilanden en de schrale bermen lijkt de natuur in winterslaap. Maar is dit wel zo?

 

Waar zijn ree, vos, egel, eekhoorn, eend, merel, roodborst of koolmees heen?  Hoe overleven ze? Wat vertelt de winternatuur over het leven dat er was, er nog is of wat er zal komen van zodra het langer klaar is en de zon weer wat warmte zal geven. Om dit te ontdekken gaan we op 19 december op stap, voorzien van stevig schoeisel, een dikke jas, een passende muts en een mondmasker. Gelieve bij regenweer een  aangepaste outfit te voorzien.

Lees meer...