natuurpuntgent

WG Bourgoyen

                                             natuur27 2

nieuwsbrief ONTVANG DE NIEUWSBRIEF
nieuwsbrief WAARNEMINGEN

 

 twitter  facebook

Activiteiten

zondag 22 oktober 2017
Groene Haltewandeling in Drongen
zondag 22 oktober 2017
Paddenstoelenwandeling
donderdag 26 oktober 2017
Biobierproeverij
zaterdag 28 oktober 2017
Halloweenwandeling: Magische natuur in de Assels

Blikvanger

 

kraanvogels

Impressies uit Wallonië

Natuurpunt Gent heeft al vele jaren regelmatig contact met ‘Natagora Semois Ardennaise’, een afdeling van onze Waalse zustervereniging Natagora. De voorzitster van deze afdeling is Huguette Reynaerts, dochter van Maurice Reynaerts, de oprichter van Actiegroep Bourgoyen-Ossemeersen. De filmpjes die ze ons op regelmatige tijdstippen toestuurt, willen we jullie niet ontzeggen. Ze tonen alvast haar grote liefde voor de natuur. 

 

 

 

 


Werkgroep Bourgoyen-Ossemeersen

team boIn De Bourgoyen zijn een 100-tal vrijwilligers actief die zich dagelijks inzetten voor de werking in het Natuur –en Milieucentrum of in het gebied. Om iedereen goed te kunnen informeren en betrokken te houden bij de werking van de vereniging voorzien we het hele jaar voldoende opleidings- en informatiesessies.

Deze mensen zorgen ervoor dat bezoekers van de Bourgoyen op hartelijke manier ontvangen worden. Zo zorgen zij voor de bediening in de cafetaria, bemannen ze het onthaal en  begeleiden educatieve activiteiten in het gebied.

Een 5-tal vrijwilligers komen regelmatige beheerswerk doen in het gebied en komen mensen van Obra (dagcentrum voor personen met een handicap) en Kompas (trajectbegeleiding) natuurbeheerswerk doen.