natuurpuntgent

Vogelwerkgroep

                                             natuur27 2

nieuwsbrief ONTVANG DE NIEUWSBRIEF
nieuwsbrief  WAARNEMINGEN

 

 twitter  facebook

Natuurpuntvlees in Gent

logo veeakker

Blikvanger

 

Schermafbeelding 2018-12-10 om 10.24.27 

Impressies uit Wallonië

Natuurpunt Gent heeft al vele jaren regelmatig contact met ‘Natagora Semois Ardennaise’, een afdeling van onze Waalse zustervereniging Natagora. De voorzitster van deze afdeling is Huguette Reynaerts, dochter van Maurice Reynaerts, de oprichter van Actiegroep Bourgoyen-Ossemeersen. De filmpjes die ze ons op regelmatige tijdstippen toestuurt, willen we jullie niet ontzeggen. Ze tonen alvast haar grote liefde voor de natuur. 

 

 

 

 


Voorstelling
Voorstelling

Vogelwerkgroep Gent+ is een losse groepering van vogelkijkers in en rond Gent en Bovenschelde. Het werkgebied bestaat uit Gent,  Lochristi en Merelbeke. We zijn dus een soort koepelvereniging.


Vogelwerkgroep Gent+  werkt mee aan zowat alle Vlaamse projecten in verband met vogels:  broedvogelmonitoring (ABV), Bijzondere Broedvogels, Vlaamse watervogeltellingen, slaapplaatstellingen (Aalscholvers, meeuwen en Wulpen),  zomerganzen, fenologie. Daarnaast hebben we in Gent ook soortenbeschermingsprojecten lopen en tellen we bijvoorbeeld overwinterende akkervogels. Hier en daar verzorgen we ook de monitoring van de natuurgebieden beheerd door Natuurpunt.

De vogelwerkgroep heeft geen vaste vergadering. Als er een bijeenkomst gepland is, wordt dat aangekondigd via de mailinglist en via de website. Onze actieve werking blijkt vooral bij de rubriek 'waarnemingen' op deze website.

Mailinglist

Vogelwerkgroep Gent+ heeft een mailinglist. Die lijst kan iedereen gebruiken om de volledige groep te bereiken wanneer er zich iets interessants voordoet op het vlak van vogels in het Gentse. Je kunt er ook vragen aan de vogelwerkgroep op kwijt. Enkele dagen voor elke telling ontvangen de tellers ook een herinneringsmail. Het is niet de bedoeling om via deze mailinglist regelmatig waarnemingen te versturen: daarvoor dient onze waarnemingsrubriek. Wie zich wil inschrijven in de mailinglist kan dat best doen via het volgende e-mailadres: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . Anno 2012 staan hier meer dan 120 mensen op.

 

Contactpersoon werkgroep:
Geert Spanoghe
Droogveldeweg 80
9031 Drongen
Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. "> Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
0478 281 523
09/ 374 44 54