natuurpuntgent

                                             natuur27 2

nieuwsbrief ONTVANG DE NIEUWSBRIEF
nieuwsbrief  WAARNEMINGEN

 

 twitter  facebook

Activiteiten

zaterdag 26 januari 2019
Blankaart en de IJzerbroeken
zondag 27 januari 2019
Nieuwjaarswandeling in het Parkbos
zondag 27 januari 2019
Winterwandeling in de Gentbrugse Meersen
zaterdag 02 februari 2019
Maandwandeling in de Bourgoyen-Ossemeersen

Natuurpuntvlees in Gent

logo veeakker

Blikvanger

 

Schermafbeelding 2018-12-10 om 10.24.27 

Impressies uit Wallonië

Natuurpunt Gent heeft al vele jaren regelmatig contact met ‘Natagora Semois Ardennaise’, een afdeling van onze Waalse zustervereniging Natagora. De voorzitster van deze afdeling is Huguette Reynaerts, dochter van Maurice Reynaerts, de oprichter van Actiegroep Bourgoyen-Ossemeersen. De filmpjes die ze ons op regelmatige tijdstippen toestuurt, willen we jullie niet ontzeggen. Ze tonen alvast haar grote liefde voor de natuur. 

 

 

 

 


Natuurpunt Gent in een notendop


Onze werkplaatsNatuurpunt Gent is een regionale natuurvereniging voor Gent, Sint-Martens-Latem en Destelbergen. Samen met meer dan 6800 gezinnen-leden maken wij werk van meer natuur voor iedereen.

Meer dan driehonderd lokale vrijwilligers zetten zich dagelijks in voor het beheer van natuurgebieden, voor een sterke beleidswerking, voor een onovertroffen verenigingswerking met honderden activiteiten, ... en voor een enorm draagvlak voor natuur en natuurbeleid in Gent, Sint-Martens-Latem en Destelbergen.

 

 
Missie en visie van Natuurpunt
Natuurpunt Gent is de grootste afdeling van Natuurpunt. Zij draagt dan ook de missie en visie van de moederafdeling uit in de Gentse regio. Die missie en visie werden recent onder de loepe genomen en grondig bediscussieerd op een bijzondere Algemene Vergadering in december 2012. De nieuwe tekst werd uiteindelijk goedgekeurd op de AV van maart 2013.
Lees meer...
 
Een stukje geschiedenis

Natuurpunt Gent is eind 2001 ontstaan bij de fusie van de twee belangrijkste Vlaamse natuurverenigingen - vzw De Wielewaal en vzw Natuurreservaten - tot vzw Natuurpunt. Natuurpunt Gent is de Gentse afdeling van Natuurpunt. Onze afdeling kwam tot stand door het samengaan van Actiegroep Bourgoyen-Ossemeersen, De Wielewaal Gent en de kern van Natuurreservaten in Sint-Martens-Latem.

Lees meer...
 
Hoe zit de structuur van Natuurpunt Gent in elkaar?

Kort samengevat bestaat Natuurpunt Gent uit de bestuursorganen (Algemene Vergadering, Raad van Bestuur en Dagelijks Bestuur) en 19 werkvelden. Voor elk werkveld is er een werkveldverantwoordelijke, en de personeelsleden van de vereniging krijgen diverse werkvelden toegewezen die zij ondersteunen. Klik hier voor een schema van onze strucuur.

Lees meer...