natuurpuntgent

Werkgroep Latem

                                             natuur27 2

nieuwsbrief ONTVANG DE NIEUWSBRIEF
nieuwsbrief  WAARNEMINGEN

 

 twitter  facebook

Natuurpuntvlees in Gent

logo veeakker

Blikvanger

 

Schermafbeelding 2018-12-10 om 10.24.27 

Impressies uit Wallonië

Natuurpunt Gent heeft al vele jaren regelmatig contact met ‘Natagora Semois Ardennaise’, een afdeling van onze Waalse zustervereniging Natagora. De voorzitster van deze afdeling is Huguette Reynaerts, dochter van Maurice Reynaerts, de oprichter van Actiegroep Bourgoyen-Ossemeersen. De filmpjes die ze ons op regelmatige tijdstippen toestuurt, willen we jullie niet ontzeggen. Ze tonen alvast haar grote liefde voor de natuur. 

 

 

 

 


Gemeente - Scouts – NVHooglatem en Natuurpunt slaan handen in elkaar bij aanleg trage weg

Aansluitend bij de Westerplas is een speelterrein voor de Latemse scouts aangeduid op de gronden vanact latem-11-04-15-foto2-1de NV Hooglatem. De terreinen liggen er verwaarloosd bij en de Latemse scouts vroeg Natuurpunt om dit speelterrein te beheren met de Herdwickschapen. De gemeente ondersteunde dit initiatief door een nieuwe afrastering te plaatsen en meteen een oude afgesloten buurtweg in ere te herstellen. Vanaf de Westerplas zullen de wandelaars nu rechtstreeks naar de Schoutput kunnen wandelen. 

 

 

act latem-11-04-15-foto1-1Dit betekent ook dat we de Westerplasschapen iets langer in het gebied kunnen houden omdat we het speelterrein kunnen afzonderen van de plas zelf. In het broedseizoen houden we de Westerplas immers schapenvrij om de grondbroeders alle kansen te geven. Zowel in januari, februari als maart werden vogelrecords gebroken op de Westerplas. Sinds de aanleg van dit bufferbekken werden in die maanden immers nooit meer soorten waargenomen dan in 2011. Ondertussen duiken ook nog steeds nieuwe soorten op. Met o.m. eerste waarnemingen van smelleken en ruigpootbuizerd tellen we nu reeds 180 soorten op de Westerplas, dit klein gebiedje is een echte vogelhotspot in het Gentse.

Op 30 april nodigen we de peters en meters van het Herdwickproject uit op het domein Gevaert-Minne. Zelf interesse om peter of meter te worden van een Herdwick en zo de natuur een handje vooruit te helpen? Neem contact op met Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .'; document.write( '' ); document.write( addy_text308 ); document.write( '<\/a>' ); //--> Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.