natuurpuntgent

Werkgroep Latem

                                             natuur27 2

nieuwsbrief ONTVANG DE NIEUWSBRIEF
nieuwsbrief  WAARNEMINGEN

 

 twitter  facebook

Natuurpuntvlees in Gent

logo veeakker

Blikvanger

 

Schermafbeelding 2018-12-10 om 10.24.27 

Impressies uit Wallonië

Natuurpunt Gent heeft al vele jaren regelmatig contact met ‘Natagora Semois Ardennaise’, een afdeling van onze Waalse zustervereniging Natagora. De voorzitster van deze afdeling is Huguette Reynaerts, dochter van Maurice Reynaerts, de oprichter van Actiegroep Bourgoyen-Ossemeersen. De filmpjes die ze ons op regelmatige tijdstippen toestuurt, willen we jullie niet ontzeggen. Ze tonen alvast haar grote liefde voor de natuur. 

 

 

 

 


Eerste ramlam geboren

Op 19 maart 2011 werd een beetje onverwacht vroeg het eerste ramlam geboren in de Westerplas. Ondertussen werd het lam samen met de andere drachtige ooien naar het Domein Gevaert Minne gebracht. Daar kunnen de ooien rustig werpen. Ondertussen zijn de eerste broedvogels in de Westerplas toegekomen.

act latem-11-03-25-foto2-1act latem-11-03-25-foto3-1act latem-11-03-25-foto4

act latem-11-05-28-foto2-1Het eerste kievitsei is gelegd, de kleine plevieren zijn er en de rietgors zingt zijn lied en zal er voor het tweede jaar op rij broeden. Ook op de Muynckhammen maken de kieviten hun nest en we hebben de rammen weggehaald en naar een heel bijzondere bestemming gebracht. Diep in het Parkbos, naast één van de eerste bosuitbreidingsprojecten uit onze regio, aangeplant door de Latemse scholen, is een prachtige oude boomgaard verscholen. De eigenaar van de gronden, het Agentschap voor Natuur en Bos, vroeg ons om in afwachting van de verdere realisatie van het parkbosproject de boomgaard te onderhouden met onze herdwicks. De lammeren van 2010 werden naar de bufferstrook van de Nazarethbeek gebracht nadat ze de reststroken op het recyclagepark hadden kort gegraasd. De bufferstrook werd verder ingericht met de aanleg van een meidoornhoutkant. Meer foto’s van het herdwickproject en de geboorte van meer lammeren vind je hier: https://picasaweb.google.com/emboto1