natuurpuntgent

Werkgroep Latem

                                             natuur27 2

nieuwsbrief ONTVANG DE NIEUWSBRIEF
nieuwsbrief  WAARNEMINGEN

 

 twitter  facebook

Natuurpuntvlees in Gent

logo veeakker

Blikvanger

 

Schermafbeelding 2018-12-10 om 10.24.27 

Impressies uit Wallonië

Natuurpunt Gent heeft al vele jaren regelmatig contact met ‘Natagora Semois Ardennaise’, een afdeling van onze Waalse zustervereniging Natagora. De voorzitster van deze afdeling is Huguette Reynaerts, dochter van Maurice Reynaerts, de oprichter van Actiegroep Bourgoyen-Ossemeersen. De filmpjes die ze ons op regelmatige tijdstippen toestuurt, willen we jullie niet ontzeggen. Ze tonen alvast haar grote liefde voor de natuur. 

 

 

 

 


Actueel eind februari: stagaires fluiten het voorjaar in.

Resultaat van dagje hard werk

Nu de sneeuw gesmolten is, de eerste Grutto’s terug in de streek aankomen en de eerste witte kwikken en graspiepers de Westerplas bezochten is de aanloop naar het voorjaar onmiskenbaar ingezet. In de Baarle Frankrijkstraat hebben Latemse vrijwilligers nog een aantal wilgen geknot en begin maart komt de terreinploeg nog de laatste winterwerkzaamheden afronden.

Ondertussen zijn ook enkele stagaires actief in de Latemse natuur. Een stagaire van de Sociale Hogeschool werkt aan de betere toegankelijkheid van ons natuurreservaat.

Voorbereiding verbeterde wandelinfrastructuur

Hoewel nog een aantal missing links in privaat bezit verhinderen dat we een ideaal wandelparcours aanleggen in de Latemse meersen willen we de bestaande infrastructuur waar mogelijk beter inrichten. Oude toegankelijkheidsborden zullen we verwijderen en een wandelkaart met natuurinfo wordt binnenkort ter beschikking gesteld. Deze stageperiode loopt nog tot eind mei en hopelijk kunnen we die afronden met een verbeterde toegankelijkheid van ons reservaat. Een tweede stagaire studeert dierenverzorging aan de Hogeschool Gent. Momenteel doet ze een studie naar het gedrag van onze Herdwickschapen. Zes uur per dag brengt ze het gedrag van onze Herdwicks nauwgezet in kaart. Zo zullen we nog beter weten hoe die dieren zich gedragen in onze natuur.