natuurpuntgent

Werkgroep Latem

                                             natuur27 2

nieuwsbrief ONTVANG DE NIEUWSBRIEF
nieuwsbrief  WAARNEMINGEN

 

 twitter  facebook

Natuurpuntvlees in Gent

logo veeakker

Blikvanger

 

Schermafbeelding 2018-12-10 om 10.24.27 

Impressies uit Wallonië

Natuurpunt Gent heeft al vele jaren regelmatig contact met ‘Natagora Semois Ardennaise’, een afdeling van onze Waalse zustervereniging Natagora. De voorzitster van deze afdeling is Huguette Reynaerts, dochter van Maurice Reynaerts, de oprichter van Actiegroep Bourgoyen-Ossemeersen. De filmpjes die ze ons op regelmatige tijdstippen toestuurt, willen we jullie niet ontzeggen. Ze tonen alvast haar grote liefde voor de natuur. 

 

 

 

 


Actueel half december 2009: Natuurreservaat de Latemse meersen wordt groter

 

Om te vormen maïsakker

Het wordt een mooie traditie. Ook dit jaareinde kunnen we afsluiten met twee grondaankopen. Hierdoor wordt ons natuurreservaat in de Latemse meersen opnieuw drie hectare groter. Een eerste perceel sluit aan bij reeds aangekochte mooie dotterbloemgraslanden in de Baarle Frankrijkstraat. Topnatuur dus. Gezien het natte karakter van het perceel is het ook de geliefde plek van overwinterende watersnippen en bokjes. Twee zeldzame gevleugelde gasten.

Het andere perceel vind je langs het nieuwe wandelpad dat Natuurpunt aanlegde tussen de Baarle Frankrijkstraat en de Brakelmeersstraat. Nu is het nog een natuurarme maïsakker maar dankzij de verwerving kunnen we die volgend jaar gaan omvormen tot een bloemenrijk hooiland. In de rand gaan we opnieuw een onkruidstrook aanleggen. Het experiment van 2009 op een gelijkaardig (en aansluitend) recent aangekocht perceel toonde aan dat rietgorzen hier heel wat wintervoedsel vinden.

Het natuurbeheer zullen we opnieuw in samenwerking met lokale landbouwers uitvoeren.

Je kan de uitbreiding van onze reservatenprojecten ook steunen door een bijdrage te storten op 293-0212075-88 met vermelding projectnummer 3615 Natuurfonds Gent. Vanaf 30 euro krijg je een fiscaal attest.

Dat onze leden het natuurbeheer in Sint-Martens-Latem graag ondersteunen bewijst het succes van het Herdwickproject. Nauwelijks één week na de lancering van ons project werden bijna alle ooien en ook twee rammen gesponsord. Wie snel handelt kan ook nog partner worden in ons nieuw project. Surf naar de Herdwickpagina.