natuurpuntgent

Werkgroep Latem

                                             natuur27 2

nieuwsbrief ONTVANG DE NIEUWSBRIEF
nieuwsbrief  WAARNEMINGEN

 

 twitter  facebook

Natuurpuntvlees in Gent

logo veeakker

Blikvanger

 

Schermafbeelding 2018-12-10 om 10.24.27 

Impressies uit Wallonië

Natuurpunt Gent heeft al vele jaren regelmatig contact met ‘Natagora Semois Ardennaise’, een afdeling van onze Waalse zustervereniging Natagora. De voorzitster van deze afdeling is Huguette Reynaerts, dochter van Maurice Reynaerts, de oprichter van Actiegroep Bourgoyen-Ossemeersen. De filmpjes die ze ons op regelmatige tijdstippen toestuurt, willen we jullie niet ontzeggen. Ze tonen alvast haar grote liefde voor de natuur. 

 

 

 

 


Latems actueel begin maart: Parkbos Gent groeit in Sint-Martens-Latem

alt1100 kinderen van alle Latemse scholen hebben op zes maart opnieuw een stukje van het Gentse Parkbos aangeplant. Het toekomstige parkbos kent zijn westelijke grens aan de Latemse Moeistraat. Vorig jaar plantten de schoolkinderen uit Latem en Deurle er al een stukje Turrebos aan. Nu werd het Parkbos Gent aangevuld met een stukje Neckersbos. De namen van deze nieuwe bospercelen verwijzen naar oude toponiemen.

Op zaterdag 28 maart kan iedereen meehelpen om de verbinding tussen het Parkbos Gent en de Westerplas aan te planten. Vanaf 14 uur plant Natuurpunt samen met de gemeente en het wijkcomité van Hooglatem een groen struikenlint aan dwars door de woonwijk. Afspraak vanaf 14 uur in de straat twee dreven.

Op 4 april krijg je een herkansing, want dan vervolledigen we onze houtkant in de Latemse meersen. In het archiefbericht over de extra werkdag kon je reeds lezen dat we de eerste zwarte elzen er reeds plantten. Afspraak om 14 uur aan het aarden verbindingwegje tussen Kwakstraat en Meersstraat (op het einde van de Meersstraat aan de blekerij naar links dus).