natuurpuntgent

Werkgroep Latem

                                             natuur27 2

nieuwsbrief ONTVANG DE NIEUWSBRIEF
nieuwsbrief  WAARNEMINGEN

 

 twitter  facebook

Natuurpuntvlees in Gent

logo veeakker

Blikvanger

 

Schermafbeelding 2018-12-10 om 10.24.27 

Impressies uit Wallonië

Natuurpunt Gent heeft al vele jaren regelmatig contact met ‘Natagora Semois Ardennaise’, een afdeling van onze Waalse zustervereniging Natagora. De voorzitster van deze afdeling is Huguette Reynaerts, dochter van Maurice Reynaerts, de oprichter van Actiegroep Bourgoyen-Ossemeersen. De filmpjes die ze ons op regelmatige tijdstippen toestuurt, willen we jullie niet ontzeggen. Ze tonen alvast haar grote liefde voor de natuur. 

 

 

 

 


Extra werkdag zorgt voor extra bomen

Afwerken van de knotwilgenHet voorjaar van 2009 wordt een echt bomenvoorjaar. We startten reeds met het knotten van twintig wilgen in de Meersstraat. We organiseerden zelfs met succes een extra werkdag en een lokale landbouwer beloofde om de laatste takken op te ruimen.

Op deze extra werkdag hebben de Natuurpuntvrijwilligers ook twee nieuwe houtkanten met zwarte els aangeplant in de Latemse meersen.

Op 28 maart kan je ook helpen om Latem wat bomenrijker te maken (afspraak om 14 uur aan Twee Dreven huisnummer 17). Dan ondersteunt de Latemse kern van Natuurpunt Gent de aanplanting door de gemeente van de bufferstroken langs de Hooglatembeek. Deze bufferstroken moeten niet enkel de wateroverlast beperken maar vormen meteen ook een groen lint doorheen de woonwijk waardoor de natuur een mooie verbinding krijgt tussen het toekomstige Parkbos en de Westerplas.

 

JudasoorZaterdag 28 februari is iedereen welkom op een heel leuke bomenactiviteit: Boomgefluister.Op een geanimeerde manier leer je er van alles over bomen. Onder meer dat ook dood hout in je tuin heel belangrijk is. Zo vonden we dit weekend bij een wandeling in de Latemse meersen diverse trilzwammen op dode takjes waaronder het Judasoor, de zwarte en de gele trilzwam.

 

Zwarte trilzwamOok deze twee creepies vonden we in een stapel dood hout die we vorig jaar na het knotten lieten liggen speciaal om deze beestjes kansen te geven; want dood hout brengt leven in de natuur.

alt