natuurpuntgent

Werkgroep Latem

                                             natuur27 2

nieuwsbrief ONTVANG DE NIEUWSBRIEF
nieuwsbrief  WAARNEMINGEN

 

 twitter  facebook

Natuurpuntvlees in Gent

logo veeakker

Blikvanger

 

Schermafbeelding 2018-12-10 om 10.24.27 

Impressies uit Wallonië

Natuurpunt Gent heeft al vele jaren regelmatig contact met ‘Natagora Semois Ardennaise’, een afdeling van onze Waalse zustervereniging Natagora. De voorzitster van deze afdeling is Huguette Reynaerts, dochter van Maurice Reynaerts, de oprichter van Actiegroep Bourgoyen-Ossemeersen. De filmpjes die ze ons op regelmatige tijdstippen toestuurt, willen we jullie niet ontzeggen. Ze tonen alvast haar grote liefde voor de natuur. 

 

 

 

 


Actueel: begin februari 2009: Nieuw perceel aangekocht en een extra werkdag

Jean in knotwilgNa het aankooprecordjaar 2008 kent het natuurreservaat de Latemse meersen in 2009 alweer een vliegende start. Natuurpunt slaagde erin om in de Meersstraat een perceel van maar liefst 1,6 hectare aan te kopen. Hierdoor groeit ons Natuurreservaat opnieuw een mooi stuk aan. Volgende week zaterdag kan je het samen met ons bekijken.

 

Het perceel ligt immers recht tegenover huisnummer 34 net naast het perceel waar de knotdag van 7 februari doorging. Er werd keihard gewerkt tot in de late uurtjes maar machinebreuk en de relatief beperkte opkomst (slechts 6 deelnemers waar we vorig jaar met 25 waren) leidt ertoe dat nog niet alle hout is opgeruimd. Daarom zal er op zaterdag 14 februari een extra knotnamiddag georganiseerd worden van 14 tot 17 uur in de Meersstraat (dat is een zijstraat van de Kerkstraat) tegenover huisnummer 30. Op die manier heb je nog ruim de tijd om met een brede glimlach deel te nemen aan de Algemene Vergadering. Kijk maar eens hoe gelukzalig enkele van onze deelnemers van dit weekend eruit zien na enkele uurtjes knotten. Gezonder dan fitness en prachtige natuurwaarnemingen gegarandeerd. We zagen onder meer sijsjes, twee houtsnippen, een overvliegende groep kemphanen en overtrekkende grauwe ganzen, een sperwervrouwtje en wat leuke waarnemingen van haas en blauwe reiger.

Kotten werkt RElaxerendMechanische pechPierre in boom

Nog een dikke merci aan terreinbegeleider van de Natuurpuntarbeidersploeg Nico die zijn vrije zaterdagmiddag opofferde om ons ijzeren paard te herstellen waardoor het werk toch nog behoorlijk opschoot.