natuurpuntgent

Werkgroep Latem

                                             natuur27 2

nieuwsbrief ONTVANG DE NIEUWSBRIEF
nieuwsbrief  WAARNEMINGEN

 

 twitter  facebook

Natuurpuntvlees in Gent

logo veeakker

Blikvanger

 

Schermafbeelding 2018-12-10 om 10.24.27 

Impressies uit Wallonië

Natuurpunt Gent heeft al vele jaren regelmatig contact met ‘Natagora Semois Ardennaise’, een afdeling van onze Waalse zustervereniging Natagora. De voorzitster van deze afdeling is Huguette Reynaerts, dochter van Maurice Reynaerts, de oprichter van Actiegroep Bourgoyen-Ossemeersen. De filmpjes die ze ons op regelmatige tijdstippen toestuurt, willen we jullie niet ontzeggen. Ze tonen alvast haar grote liefde voor de natuur. 

 

 

 

 


2008 aankooprecord in de Latemse meersen

Schepen Sabine blij met aankopenDit jaar konden we het natuurreservaat de Latemse meersen uitbreiden met 4,5 hectare. Hiermee overtreffen we een eerder aankooprecord dat we in 1996 vestigden bij de start van ons aankoopproject. De door Natuurpunt beheerde oppervlakte beslaat nu 35 hectare. Deze aankopen konden slechts gerealiseerd worden dankzij de actieve steun van de gemeentediensten en het gemeentebestuur van Sint-Martens-Latem.

Naast de subsidies van het Vlaamse gewest draagt ook de gemeente 29.081 euro bij om de financiering van deze aankoop rond te krijgen. De Latemse kern van Natuurpunt Gent dankt het college van burgemeester en schepenen en de gemeenteraadsleden voor de niet aflatende steun om de natuur in Latem nieuwe kansen te geven.

Schepen van leefmilieu Sabine Devos kon tijdens twee recente activiteiten van onze kern vaststellen dat ook de inwoners van Latem en Deurle al die inspanningen fel kunnen smaken. Tijdens het Westerplasvogelmoment kwamen minstens 120 dorpsgenoten genieten van tal van wintergasten waarvan ze vaak het bestaan niet kenden. Een overzicht van alle waarnemingen van 2008 vind je heel binnenkort in de Snep! en het volgende actueeltje bespreekt nog de waarnemingen van november – december. Ook op de kerstmarktwandeling door de Latemse meersen daagden opnieuw meer dan 80 deelnemers op. De opbrengst van deze activiteit ging zoals ieder jaar integraal naar het project van de Latemse Lionsclub.