natuurpuntgent

                                             natuur27 2

nieuwsbrief ONTVANG DE NIEUWSBRIEF
nieuwsbrief  WAARNEMINGEN

 

 twitter  facebook

Natuurpuntvlees in Gent

logo veeakker

Blikvanger

 

Schermafbeelding 2018-12-10 om 10.24.27 

Impressies uit Wallonië

Natuurpunt Gent heeft al vele jaren regelmatig contact met ‘Natagora Semois Ardennaise’, een afdeling van onze Waalse zustervereniging Natagora. De voorzitster van deze afdeling is Huguette Reynaerts, dochter van Maurice Reynaerts, de oprichter van Actiegroep Bourgoyen-Ossemeersen. De filmpjes die ze ons op regelmatige tijdstippen toestuurt, willen we jullie niet ontzeggen. Ze tonen alvast haar grote liefde voor de natuur. 

 

 

 

 


Cursusaanbod
Cursus Natuurverkenner zomerformule 2021 (Gent)
Luc Van Brussel -Landschap 4 smal
In deze instapcursus voor natuurliefhebbers, word je gedurende 5 zaterdagen ondergedompeld in de natuur in jouw onmiddellijke omgeving. Een pragmatische cursus waar je elke dageen ander facet van de natuur leert kennen: landschappen, planten, dieren,  ecologie en biodiversiteit.
 
Lees meer...
 
Cursus Waterkevers

geelgerande watertor luc meuris smal

Kevers hebben ooit de stap van land naar zoetwater gezet. Verschillende groepen volgden daarbij verschillende strategieën om zich onder water te kunnen handhaven. Maak kennis met de belangrijkste families van waterkevers en de manier waarop zij zich aanpassen aan een leven in het water. Leer de belangrijkste kenmerken zodat je die families kunt herkennen.

Lees meer...
 
Cursus Natuurgids (Gent): schrijf je nu in

Luc Van Brussel -Landschap 5 - smal

Wil je graag groepen begeleiden in een natuurgebied in je buurt? Zoek je naar een combinatie van inhoudelijke kennis, natuurbeleving en engagement? Dan is de cursus Natuurgids misschien wel je ding! Lees verder voor meer info en om je in te schrijven.

 
Lees meer...
 
Cursus Zoogdieren (Gent)
Duizendsoortendag 5 van 53 frank maes smal
 

Wist je dat er in onze Vlaamse natuur ongeveer 70 wilde zoogdiersoorten rondlopen, -zwemmen of –vliegen? Net als wij hebben ze een constante lichaamstemperatuur en brengen ze levende jongen ter wereld, die ze met de grootste zorg omringen. Tijdens de zoogdierencursus “full option” combineren we theorie met de belangrijkste methoden om deze geheimzinnige dieren te inventariseren. We lichten dus niet alleen de soorten en hun levenswijze toe, maar we gaan ook vleermuizen beluisteren met een bat-detector, braakballen pluizen, muizen vangen met live-traps en spoorzoeken.
Duik mee de nacht in en laat je onderdompelen in de wondere wereld van onze zoogdieren.

Lees meer...
 
Gidsen voor Gidsen
Gidsen voor Gidsen is een initiatief van Natuurpunt CVN Gent en is bedoeld als continue vorming van natuurgidsen, gebaseerd op de kennis in de groep en op het uitwisselen van ervaring.
 
Hierbij leiden ervaren natuurgidsen een aantal excursies in voor hen vertrouwde natuurgebieden. Ze stellen hun kennis en ervaring open voor andere natuurgidsen, voor cursisten natuurgids, alsook voor natuurverkenners.
 
Dit is ook de gelegenheid om na het volgen van de cursus Natuurgids de vaardigheid van het gidsen in praktijk te brengen. Een voordeel hierbij is de mogelijkheid tot netwerken binnen de gemeenschap van natuurgidsen. Informatie die gebruikt werd tijdens de gidsbeurten kan gedeeld worden dmv de corresponderende Dropbox. 

Ben je natuurgids met het diploma van CVN of Natuurpunt CVN of heb je de opleiding Natuurverkenner gevolgd en krijg je nog geen uitnodiging voor deze activiteiten, dan kan je vrijblijvend aansluiten door je Email adres te sturen naar  
Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.   
 

Organisatie : Joost Buyse en Marc Depourcq

Vanwege de maatregelen tegen de verspreiding van het corona virus is er nog geen Gidsen voor Gidsen programma voor 2021. Als de situatie gunstig wordt stellen we terug een programma samen. Marc en Joost.