natuurpuntgent

Activiteiten

woensdag 07 december 2022
Natuur.Atelier voor gezinnen
zaterdag 10 december 2022
Allereerste beheeractiviteit in de Rosdambeekvallei
zondag 11 december 2022
Knoppen- en knopenwandeling in de Damvallei
zaterdag 17 december 2022
Natuurbeheer in de Damvallei

Natuurpuntvlees in Gent

logo veeakker

Blikvanger

 

 

 

 

 


Gentse natuurpionier Huguette Reynaerts overleden

 

Photo Huguette Recensement M-Gillet

Triest nieuws. Recent ontvingen we het bericht dat Huguette Reynaerts is overleden. Huguette was de dochter van Maurice Reynaerts, de oprichter van Actiegroep Bourgoyen-Ossemeersen (een van de voorlopers van Natuurpunt Gent). Maurice was één van de pioniers die de Bourgoyen-Ossemeersen grotendeels redde van de vernietiging. 

Huguette was een fervente medestandster. Ze was vooral erg actief als natuurgids en heeft duizenden mensen met passie rondgeleid in de Bourgoyen-Ossemeersen. Ze verzorgde ook de eerste nummers van De Grutto, het tijdschrift van de Actiegroep.

Toch leidde haar passie voor de natuur haar ook naar de Semoisvallei, waar ze Natagora Semois Ardennaise heeft opgericht, een afdeling van onze Waalse zustervereniging. Ook daar heeft ze tal van mooie dingen kunnen realiseren. Huguette was helaas al een tijd ziek.

Onze gedachten gaan in de eerste plaats naar de familie en iedereen die haar dierbaar was. We kunnen niet anders dan dankbaar zijn om alles wat ze betekend heeft voor de natuur in Gent en de Semoisvallei!