natuurpuntgent

                                             natuur27 2

nieuwsbrief ONTVANG DE NIEUWSBRIEF
nieuwsbrief  WAARNEMINGEN

 

 twitter  facebook

Natuurpuntvlees in Gent

logo veeakker

Blikvanger

 

Schermafbeelding 2018-12-10 om 10.24.27 

Impressies uit Wallonië

Natuurpunt Gent heeft al vele jaren regelmatig contact met ‘Natagora Semois Ardennaise’, een afdeling van onze Waalse zustervereniging Natagora. De voorzitster van deze afdeling is Huguette Reynaerts, dochter van Maurice Reynaerts, de oprichter van Actiegroep Bourgoyen-Ossemeersen. De filmpjes die ze ons op regelmatige tijdstippen toestuurt, willen we jullie niet ontzeggen. Ze tonen alvast haar grote liefde voor de natuur. 

 

 

 

 


Gent zonnestad? Ja, graag!

17349773 760588574104330 8310908743943138450 oDe coöperatie EnerGent investeert geld van vennoten in projecten van energiebesparing en   hernieuwbare   energie in Gent. Elke Gentenaar kan bij EnerGent terecht voor kwalitatieve & ecologische zonnepanelen aan een gunstige prijs in onze campagne  'Gent Zonnestad? Ja, graag!'

Het doel van de campagne is om de zon te laten schijnen voor iedere Gentenaar, met de nadruk op groepen waarbij het minder evident is om zonnepanelen te plaatsen: appartementsbewoners, huurders en verhuurders, mensen met minder spaargeld of mensen die minder gemakkelijk toegang vinden tot deze nieuwe bron van inkomsten.  Als alle daken in het Gentse vol zouden liggen met zonnepanelen, dan zou Gent een energieopwekking van 1 TWh/jaar kunnen bereiken. Dat is een kleine energiecentrale die én groen én rendabel is. Als kers op de taart gaat er ook nog eens 50 euro naar onze aankoopprojecten bij elke nieuwe klant die aangeeft dat zij via Natuurpunt Gent het project leerden kennen. Dat geld wordt dan toegewezen aan het project in jouw buurt, bv. aankoopproject van de Damvallei voor personen die in Destelbergen wonen, aankoopproject Assels voor de mensen in Drongen of aankoopproject Latemse Meersen voor personen die in Latem-Deurle wonen.

Interesse? Surf dan snel naar http://energent.be/zonnestad en bouw mee aan onze zonnestad!