natuurpuntgent

                                             natuur27 2

nieuwsbrief ONTVANG DE NIEUWSBRIEF
nieuwsbrief  WAARNEMINGEN

 

 twitter  facebook

Natuurpuntvlees in Gent

logo veeakker

Blikvanger

 

Schermafbeelding 2018-12-10 om 10.24.27 

Impressies uit Wallonië

Natuurpunt Gent heeft al vele jaren regelmatig contact met ‘Natagora Semois Ardennaise’, een afdeling van onze Waalse zustervereniging Natagora. De voorzitster van deze afdeling is Huguette Reynaerts, dochter van Maurice Reynaerts, de oprichter van Actiegroep Bourgoyen-Ossemeersen. De filmpjes die ze ons op regelmatige tijdstippen toestuurt, willen we jullie niet ontzeggen. Ze tonen alvast haar grote liefde voor de natuur. 

 

 

 

 


Activiteitenkalender Print EMAIL help
Vorige maand Vorige dag Volgende dag Volgende maand
Bekijk per jaar Bekijk per maand Bekijk per week Bekijk vandaag Zoeken Ga naar maand
Roofvogels boven de Makegemse Bossen (Vogelwerkgroep Gent+)
Zondag, 22. Augustus 2021, 08:00 - 12:00

 

Op het einde van de zomer zijn de jonge wespendieven en boomvalken duchtig aan het oefenen voor hun eerste grote trek. Je kunt ze zien foerageren boven de Makegemse Bossen, samen met de jonge haviken en sperwers die het territorium nog niet uitgejaagd zijn. Ook de ouderdieren vliegen natuurlijk nog rond en als het meezit, kunnen we ook een bruine kiekendief meepikken. Vroege soorten als aalscholver en gele kwik trekken al in bescheiden aantallen door. 

Afspraak om 8.00 uur aan de Torrekensstraat in Munte (komende van Gent op de Hundelgemse Steenweg rechts inslaan tot de laatste radartorens), einde rond 12.00 uur. Deze activiteit gaat door tenzij corona daar anders over beslist, maar inschrijven is verplicht bij Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . Mogelijk zullen we de groepsgrootte moeten beperken.

 

Terug

JEvents v2.2.8   Copyright © 2006-2012