natuurpuntgent

                                             natuur27 2

nieuwsbrief ONTVANG DE NIEUWSBRIEF
nieuwsbrief  WAARNEMINGEN

 

 twitter  facebook

Natuurpuntvlees in Gent

logo veeakker

Blikvanger

 

Schermafbeelding 2018-12-10 om 10.24.27 

Impressies uit Wallonië

Natuurpunt Gent heeft al vele jaren regelmatig contact met ‘Natagora Semois Ardennaise’, een afdeling van onze Waalse zustervereniging Natagora. De voorzitster van deze afdeling is Huguette Reynaerts, dochter van Maurice Reynaerts, de oprichter van Actiegroep Bourgoyen-Ossemeersen. De filmpjes die ze ons op regelmatige tijdstippen toestuurt, willen we jullie niet ontzeggen. Ze tonen alvast haar grote liefde voor de natuur. 

 

 

 

 


Het aankoopproject

latemse meersen04Het aankopen van terreinen werd gestart in 1985 op initiatief van het toenmalige gemeentebestuur. In die periode werden nog plannen gesmeed om het gebied recreatief aantrekkelijker te maken door het graven van visvijvers in de 'waardeloze gronden'. Gelukkig verdwenen die plannen in het archief en werd in 1992 het beheer overgedragen aan de vroegere vzw Natuurreservaten (nu Natuurpunt). Sindsdien koopt die natuurvereniging terreinen aan met de steun van de Vlaamse en gemeentelijke overheid. Natuurpunt kern Latem heeft momenteel 40 hectare in beheer waarvan al 19 hectare zijn erkend als natuurreservaat. Jaarlijks worden er inspanningen gedaan om het reservaat uit te breiden.

Je kunt het aankoopproject steunen door storting op het rekeningnummer BE56 2930 2120 7588 (BIC: GEBABEBB) met vermelding van het PROJECTNUMMER 6629. Vanaf 40 euro wordt een fiscaal attest afgeleverd.