natuurpuntgent

                                             natuur27 2

nieuwsbrief ONTVANG DE NIEUWSBRIEF
nieuwsbrief  WAARNEMINGEN

 

 twitter  facebook

Natuurpuntvlees in Gent

logo veeakker

Blikvanger

 

Schermafbeelding 2018-12-10 om 10.24.27 

Impressies uit Wallonië

Natuurpunt Gent heeft al vele jaren regelmatig contact met ‘Natagora Semois Ardennaise’, een afdeling van onze Waalse zustervereniging Natagora. De voorzitster van deze afdeling is Huguette Reynaerts, dochter van Maurice Reynaerts, de oprichter van Actiegroep Bourgoyen-Ossemeersen. De filmpjes die ze ons op regelmatige tijdstippen toestuurt, willen we jullie niet ontzeggen. Ze tonen alvast haar grote liefde voor de natuur. 

 

 

 

 


Word donateur
 
Een van de belangrijkste doelstellingen van Natuurpunt Gent voor de volgende jaren is het aankopen van natuurgebieden in de Gentse regio. Dit is en blijft de meest structurele oplossing voor het veiligstellen van natuur in en rond Gent.

Aankopen kosten echter handenvol geld. Het Vlaams Gewest en de stad Gent subsidiëren die aankopen wel, maar er blijft toch altijd een belangrijk restbedrag over, dat wij als vereniging zelf moeten ophoesten. Bovendien is grond in stedelijk gebied duurder dan in buitengebied en hoe duurder de grond, hoe minder subsidies wij verhoudingsgewijs krijgen.

 

Er is een manier om ons te helpen bij het bereiken van die doelstelling: je kunt ons eenmalig een gift overmaken of - beter nog - maandelijks een (klein) bedrag overschrijven op onze projectrekening. Alle bedragen die je in de loop van het jaar overmaakt, worden op het einde van het jaar samengeteld en indien het totale bedrag 40 euro of meer bedraagt, krijg je automatisch een fiscaal attest waarmee je een deel van het gestorte bedrag kunt recupereren via belastingaftrek. In 2020 kun je uitzonderlijk tot wel 60% recupereren.

 
Je kunt je gift overmaken op het rekeningnummer BE56 2930 2120 7588 van Natuurpunt vzw met als mededeling 'Project nummer 3615 - Natuurfonds Gent'.  Steun je liever een specifiek natuurgebied in Gent, Destelbergen of Sint-Martens-Latem? Hieronder vind je alle projectnummers van onze gebieden: vermeld dit projectnummer telkens in je mededeling. Je kunt ook rechtstreeks online storten: ook de links daarvan vind je hieronder terug.