natuurpuntgent

Natuurpuntvlees in Gent

logo veeakker

Blikvanger

 

 

 

 

 


Welkom op de site van Natuurpunt Gent
VACATURE: Administratief verenigingsmedewerker (50% - onbepaalde duur)

eekhoorn smaller

Natuurpunt Gent is op zoek naar een administratief verenigingsmedewerker voor onmiddellijke indienstreding. Jij zet verschillende administratieve zaken op orde en ondersteunt onze vrijwilligerswerking waar mogelijk. Interesse? Solliciteer snel!

Lees meer...
 
Zondag 7 mei: Wildeplantenbeurs in de Bourgoyen-Ossemeersen

Wildeplantenbeurs 2023-smaller

Schrijf het met stip in je agenda: op zondag 7 mei organiseren we onze jaarlijkse Wildeplantenbeurs in de Bourgoyen-Ossemeersen. Kom plantjes kopen en blijf heerlijk plakken op ons terras of op een van onze vele activiteiten voor groot en klein. Goede compagnie, leuke activiteiten en wilde bloemetjes. Wa wilde nog meer?

Lees meer...
 
Na het koerknallen volgt… een oerknal

Tuin Geert Abts gebroken beton foto  Jean-François Van den Abeele smaller

In oktober vorig jaar organiseerde Natuurpunt Gent samen met het Klimaatforum het eerste Gentse Kampioenschap Koerknallen. Wijkteams namen het tegen elkaar op om zoveel mogelijk stenen koertjes, tuinen en voortuinen te ontharden en te vergroenen. Ledeberg won de wedstrijd, maar eigenlijk hebben alle 65 deelnemers prijs: zij genieten vanaf deze lente van een kleine explosie van nieuwe natuur vlak aan de deur. Ook in 2023 kan iedereen weer meedoen aan een onthardingswedstrijd.

Lees meer...
 
2022: terugblik op een succesvol jaar voor Natuurpunt Gent

1000-soortendag Bourgoyen Benny Cottele SMAL

Begin 2022 hadden we mooie plannen en stelden we ons ambitieuze doelen. Een jaar later kunnen we trots meedelen dat we die ook grotendeels hebben waargemaakt. 2022 bleek een succesvol jaar voor Natuurpunt Gent, vooral voor de aankoop van natuurgebieden. Bovendien konden we alweer rekenen op veel giften voor onze aankoopprojecten. In dit drieluik gaan we dieper in op leden, giften en aankopen in 2022, geïllustreerd met flink wat cijfermateriaal.

Lees meer...
 
Lezing Zoetwatervissen

zoetwatervis smaller

Vissen: onbekende slachtoffers van de watervervuiling.

Tijdens al of niet geleide wandelingen in de natuur kunnen we genieten van de ons omringende flora en fauna. We passeren een grote vijver, plas of oude riviermeander en we zien allerlei soorten watervogels, Libellen, oeverplanten en riet. 

Onder het wateroppervlak is er echter ook een complex ecosysteem aan het werk. In de jungle van de ondergedoken waterplanten in de waterkolom leven er honderden organismen waarvan de vissen de grootste vertegenwoordigers zijn. Het is een boeiende, maar onzichtbare wereld.

Onze rivieren en waterlopen hebben zware tijden achter de rug. Watervervuiling was één van de grootste oorzaken van vissterfte en biotoopverlies. Gelukkig gaat het met de vissen de laatste tijd beter. Tijdens de voordracht leer je ze beter kennen.

Lees meer...
 
Natuurpunt in beroep tegen nieuwe fietssnelweg door natuurgebied Rijvissche in Zwijnaarde

2020-08-15 033 rijvissche bel 134-3789

Onlangs ging Natuurpunt in beroep tegen de vergunning voor het fietstracé ‘F7’ door natuurgebied Rijvissche in Zwijnaarde, tussen de Grotesteenweg-Noord, het Don Boscocollege en het Modderenmanpad. Het nieuwe fietspad hoort volgens ons niet thuis in een natuurgebied omdat het onvermijdelijke natuurschade zou aanrichten. Voor fietsers bestaat bovendien een bijna even korte en verkeersveilige fietsroute door een bestaande en verlichte straat, met deels eenrichtingsverkeer en een zone 30. 

Lees meer...
 
Wandel mee met Buur en Natuur: nieuwkomers en natuurliefhebbers samen op pad

buur en natuur smal

Met Buur en Natuur slaan Natuurpunt Gent en de Gentse organisatie voor Integratie en Inburgering IN-Gent vzw de handen in elkaar. Het project wil anderstalige nieuwkomers en natuurliefhebbers samenbrengen in de natuur. Door samen te wandelen leer je elkaar en de natuur beter kennen. Wil je zelf deelnemen aan zo’n wandeling? Dat kan twee keer per maand.

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 10