natuurpuntgent

                                             natuur27 2

nieuwsbrief ONTVANG DE NIEUWSBRIEF
nieuwsbrief  WAARNEMINGEN

 

 twitter  facebook

Natuurpuntvlees in Gent

logo veeakker

Blikvanger

 

Schermafbeelding 2018-12-10 om 10.24.27 

Impressies uit Wallonië

Natuurpunt Gent heeft al vele jaren regelmatig contact met ‘Natagora Semois Ardennaise’, een afdeling van onze Waalse zustervereniging Natagora. De voorzitster van deze afdeling is Huguette Reynaerts, dochter van Maurice Reynaerts, de oprichter van Actiegroep Bourgoyen-Ossemeersen. De filmpjes die ze ons op regelmatige tijdstippen toestuurt, willen we jullie niet ontzeggen. Ze tonen alvast haar grote liefde voor de natuur. 

 

 

 

 


Blikvanger

 

Natuurpunt Gent heeft al vele jaren regelmatig contact met ‘Natagora Semois Ardennaise’, een afdeling van onze Waalse zustervereniging Natagora. Deze afdeling beslaat vier gemeentes, Vresse-sur-Semois, Herbeumont, Bouillon en Bertrix, die het hart vormen van de mooiste riviervallei van ons land.

Die contacten zijn niet toevallig. De voorzitster van deze afdeling is niemand minder dan Huguette Reynaerts. Wie het natuurbehoud in het Gentse al een tijdje volgt, zal zich Huguette nog wel herinneren. Zij is de dochter van Maurice Reynaerts, de oprichter van Actiegroep Bourgoyen-Ossemeersen (een van de voorlopers van Natuurpunt Gent). Maurice redde de Bourgoyen-Ossemeersen grotendeels van de vernietiging. Zijn dochter Huguette was een fervente medestandster. Ze was vooral erg actief als natuurgids en heeft duizenden mensen met passie rondgeleid in de Bourgoyen-Ossemeersen. Ze verzorgde ook de eerste nummers van ‘De Grutto’, het tijdschrift van de Actiegroep.

De filmpjes die ze ons op regelmatige tijdstippen toestuurt, willen we jullie niet ontzeggen. Ze tonen alvast haar grote liefde voor de natuur. Graag laten we jullie vanaf nu regelmatig meegenieten!

www.natagora.be/semoisardennaise