natuurpuntgent

WG Gentbrugse meersen

                                             natuur27 2

nieuwsbrief ONTVANG DE NIEUWSBRIEF
nieuwsbrief  WAARNEMINGEN

 

 twitter  facebook

Natuurpuntvlees in Gent

logo veeakker

Blikvanger

 

Schermafbeelding 2018-12-10 om 10.24.27 

Impressies uit Wallonië

Natuurpunt Gent heeft al vele jaren regelmatig contact met ‘Natagora Semois Ardennaise’, een afdeling van onze Waalse zustervereniging Natagora. De voorzitster van deze afdeling is Huguette Reynaerts, dochter van Maurice Reynaerts, de oprichter van Actiegroep Bourgoyen-Ossemeersen. De filmpjes die ze ons op regelmatige tijdstippen toestuurt, willen we jullie niet ontzeggen. Ze tonen alvast haar grote liefde voor de natuur. 

 

 

 

 


Voorstelling
Werkgroep Gentbrugse Meersen: 20 jaar vrijwilligerswerk voor de natuur

Onze werkgroep is eind 1995 ontstaan als 'actiegroep Gentbrugse Meersen'. De stad maakte toen de weinig natuurvriendelijke plannen van studiebureau Citec bekend. Mede dankzij onze tegenkanting liet de stad toen een natuurstudie opmaken, waaraan ook onze werkgroep heeft meegeholpen.

De werkgroep Gentbrugse Meersen is sinds februari 2008 een Kern van Natuurpunt Gent. Wij zijn actief in de Gentse deelgemeenten Gentbrugge-Ledeberg en dan voornamelijk in de groenpool, het meersengebied langs de Schelde. 

Ondertussen is de werkgroep verder geëvolueerd naar een echte natuur- en milieuvereniging, die een informatieve en educatieve rol op zich neemt, inventarisaties doet in het gebied en actie voert voor natuurbescherming.

De werkgroep is vertegenwoordigd in de Gentse Adviesraad voor Milieu en Natuur en in de begeleidingscommissie Gentbrugse Meersen. De Gentbrugse Meersen worden ingericht door de stad Gent als groenpool. Onze werkgroep wordt regelmatig geconsulteerd door de stad wat in een goede samenwerking resulteert.

In februari 2014 heeft Natuurpunt voor het eerst een kleine 5 hectare natuurgebied aangekocht in het noordelijk deel van de Gentbrugse Meersen. Hiermee wil Natuurpunt de groei van de groenpool stimuleren en meer toegankelijke natuur ontwikkelen vlakbij de stad Gent. Na een eerste opruimingsactie hebben onze vrijwilligers het beheer van de aangekochte percelen in handen genomen. De evolutie van het reilen en zeilen op de aangekochte terreinen kan u volgen op onze BLOG.

Momenteel is onze werkgroep ook zeer actief in de strijd om het behoud van het 'Gentse Zwin'. De getijdenwerking op de Schelde en de daaraan verbonden unieke natuurwaarden worden bedreigd door een groot project van W&Z. Wij voeren actie, lobbyen bij politici en schrijven bezwaarschriften. 

Elke maand organiseert onze werkgroep een gegidste wandeling doorheen het gebied. Meer info hierover op de website.

 
Blog en website werkgroep Gentbrugse Meersen

In februari 2014 kocht natuurpunt bijna 5 hectare natuurgebied aan in het noordelijk deel van de Gentbrugse Meersen. Volg onze BLOG om op de hoogte te blijven van het reilen en zeilen op deze terreinen: klik HIER om verder te surfen naar onze BLOG.

Neem ook een kijkjje op de website van de werkgroep Gentbrugse Meersen: www.wgbm.be. Op deze website vind je info over de activiteiten en over de werkzaamheden van de werkgroep Gentbrugse Meersen.

 
Contact

Secretariaat: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.  

Blog: http://natuurpuntgentbrugsemeersen.tumblr.com/

Website: www.wgbm.be