natuurpuntgent

                                             natuur27 2

nieuwsbrief ONTVANG DE NIEUWSBRIEF
nieuwsbrief  WAARNEMINGEN

 

 twitter  facebook

Natuurpuntvlees in Gent

logo veeakker

Blikvanger

 

Schermafbeelding 2018-12-10 om 10.24.27 

Impressies uit Wallonië

Natuurpunt Gent heeft al vele jaren regelmatig contact met ‘Natagora Semois Ardennaise’, een afdeling van onze Waalse zustervereniging Natagora. De voorzitster van deze afdeling is Huguette Reynaerts, dochter van Maurice Reynaerts, de oprichter van Actiegroep Bourgoyen-Ossemeersen. De filmpjes die ze ons op regelmatige tijdstippen toestuurt, willen we jullie niet ontzeggen. Ze tonen alvast haar grote liefde voor de natuur. 

 

 

 

 


Welkom bij Natuurpunt Gent!

14495531 1467009173315369 1536566076307215645 nOnze vereniging is actief in Gent, Sint-Martens-Latem en Destelbergen. Met meer dan 8000 gezinnen-leden zijn wij de grootste afdeling van Natuurpunt.
Natuurpunt Gent wordt gedragen door meer dan 300 vrijwilligers en 4 personeelsleden. Samen zetten die mensen zich in voor meer natuur en biodiversiteit in Gent. Daartoe koopt de vereniging zoveel mogelijk gronden aan en stelt daarop een natuurvriendelijk beheer in. We stellen zoveel mogelijk natuur- en bosgebieden open voor de Gentenaars, zodat iedereen dicht bij huis toegang heeft tot groen en tot rust. Zo werken we aan toegankelijke natuur voor alle mensen uit Gent en omgeving, samen met de lokale en de Vlaamse overheid. Daarnaast bieden we ook heel wat activiteiten en cursussen aan, voor iedereen die de natuur wil ontdekken en er meer over te weten wil komen.

 

 
Missie en visie van Natuurpunt
Natuurpunt Gent is de grootste afdeling van Natuurpunt. Zij draagt dan ook de missie en visie van de moederafdeling uit in de Gentse regio. Die missie en visie werden recent onder de loepe genomen en grondig bediscussieerd op een bijzondere Algemene Vergadering in december 2012. De nieuwe tekst werd uiteindelijk goedgekeurd op de AV van maart 2013.
Lees meer...
 
Een stukje geschiedenis

Natuurpunt Gent is eind 2001 ontstaan bij de fusie van de twee belangrijkste Vlaamse natuurverenigingen - vzw De Wielewaal en vzw Natuurreservaten - tot vzw Natuurpunt. Natuurpunt Gent is de Gentse afdeling van Natuurpunt. Onze afdeling kwam tot stand door het samengaan van Actiegroep Bourgoyen-Ossemeersen, De Wielewaal Gent en de kern van Natuurreservaten in Sint-Martens-Latem.

Lees meer...
 
Hoe zit de structuur van Natuurpunt Gent in elkaar?

Kort samengevat bestaat Natuurpunt Gent uit de bestuursorganen (Algemene Vergadering, Raad van Bestuur en Dagelijks Bestuur) en 19 werkvelden. Voor elk werkveld is er een werkveldverantwoordelijke, en de personeelsleden van de vereniging krijgen diverse werkvelden toegewezen die zij ondersteunen.

Lees meer...