natuurpuntgent

                                             natuur27 2

nieuwsbrief ONTVANG DE NIEUWSBRIEF
nieuwsbrief  WAARNEMINGEN

 

 twitter  facebook

Natuurpuntvlees in Gent

logo veeakker

Blikvanger

 

Schermafbeelding 2018-12-10 om 10.24.27 

Impressies uit Wallonië

Natuurpunt Gent heeft al vele jaren regelmatig contact met ‘Natagora Semois Ardennaise’, een afdeling van onze Waalse zustervereniging Natagora. De voorzitster van deze afdeling is Huguette Reynaerts, dochter van Maurice Reynaerts, de oprichter van Actiegroep Bourgoyen-Ossemeersen. De filmpjes die ze ons op regelmatige tijdstippen toestuurt, willen we jullie niet ontzeggen. Ze tonen alvast haar grote liefde voor de natuur. 

 

 

 

 


Cursusaanbod
Cursus Natuurverkenner voorjaar 2019

De cursus Natuurverkenner is een interactieve en wervelende instapcursus voor natuurliefhebbers. In 5 unieke 'lessen' en evenveel excursies laten de lesgevers en de lokale vrijwilligers al hun enthousiasme op je los. We dompelen je onder in de wondere wereld van onze wilde dieren en planten en gaan op reis langs de natuurgebieden in eigen streek regio.
Laat deze boeiende kennismaking met natuur in je achtertuin niet aan je neus voorbij gaan en nodig geïnteresseerde buren, vrienden en familie mee uit.
Een goede basiscursus die losstaand op zich kan gevolgd worden maar die ook een goede voorbereiding vormt op de cursus Natuurgids die start in september 2019.

Programma

  • 2 maart 2019  9u - 12u en 13u30 - 16u30 - Les en excursie Landschappen

  • 9 maart 2019   9u - 12u en 13u30 - 16u - Les en excursie Planten

  • 16 maart 2019   9u - 12u en 13u30 - 16u30 - Les en excursie Biodiversiteit

  • 23 maart 2019   9u - 12u en 13u30 - 16u30 - Les en excursie Ecologie

  • 30 maart 2019   9u - 12u en 13u - 16u - Les en excursie Dieren

Partners

Deze cursus wordt georganiseerd in samenwerking met Natuurpunt CVN Gent.

Prijs

Het inschrijfgeld bedraagt € 60,-. Ben je lid van Natuurpunt, dan krijg je korting en betaal je € 54,-.

Afspraakplaats : NMC De Bourgoyen, Driepikkelstraat 31, 9030 Mariakerke 

Begeleider : Marc Depourcq | Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
 
 
 
Maart-april: Natuurfotografie voor Groentjes

imageIn deze cursus worden begrippen als diafragma, sluitertijd, iso, belichting en scherptediepte besproken. Voorkennis is niet vereist. De cursus is voor iedere amateurfotograaf die eens iets anders wil doen dan fotograferen op automatische stand.
Tijdens de uitstappen zetten we de theorie om in de praktijk, elk met zijn eigen camera.

Foto: Luc Van Brussel

 

Lees meer...
 
Natuurverkenner zomer 2019

De cursus Natuurverkenner wordt ook tijdens de zomer geprogrammeerd, nml van
19 tem 23 augustus 2019. De inhoud is dezelfde als de cursus Natuurverkenner in het voorjaar. Het programma wordt te gepaste tijde gepubliceerd.

 
Cursus Natuurgids

Natuurpunt CVN Gent organiseert om de 2 jaar de cursus Natuurgids. De nieuwe cursus
2019-2020 start september 2019 en loopt tot einde 2020. Het programma van de nieuwe
cursus wordt tijdig bekend gemaakt. 

Lees meer...
 
Gidsen voor Gidsen
Gidsen voor Gidsen is een initiatief van Natuurpunt CVN Gent en is bedoeld als continue vorming van natuurgidsen, gebaseerd op de kennis in de groep en op het uitwisselen van ervaring.
 
Hierbij leiden ervaren natuurgidsen een aantal excursies in voor hen vertrouwde natuurgebieden. Ze stellen hun kennis en ervaring open voor andere natuurgidsen, alsook voor cursisten en nieuwe natuurgidsen.
 
Dit is ook de gelegenheid om na het volgen van de cursus Natuurgids de vaardigheid van het gidsen in praktijk te brengen. Een voordeel hierbij is de mogelijkheid tot netwerken binnen de gemeenschap van natuurgidsen. Informatie die gebruikt werd tijdens de gidsbeurten kan gedeeld worden dmv de corresponderende Dropbox. 

Ben je natuurgids met het diploma van CVN of Natuurpunt CVN en krijg je nog geen uitnodiging voor deze activiteiten, dan kan je vrijblijvend aansluiten door je Email adres te sturen naar   Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.   
 

Organisatie : Joost Buyse en Marc Depourcq
Zie hierna het Programma Gidsen voor Gidsen 2019 --> lees meer

Lees meer...