natuurpuntgent

                                             natuur27 2

nieuwsbrief ONTVANG DE NIEUWSBRIEF
nieuwsbrief  WAARNEMINGEN

 

 twitter  facebook

Natuurpuntvlees in Gent

logo veeakker

Blikvanger

 

Schermafbeelding 2018-12-10 om 10.24.27 

Impressies uit Wallonië

Natuurpunt Gent heeft al vele jaren regelmatig contact met ‘Natagora Semois Ardennaise’, een afdeling van onze Waalse zustervereniging Natagora. De voorzitster van deze afdeling is Huguette Reynaerts, dochter van Maurice Reynaerts, de oprichter van Actiegroep Bourgoyen-Ossemeersen. De filmpjes die ze ons op regelmatige tijdstippen toestuurt, willen we jullie niet ontzeggen. Ze tonen alvast haar grote liefde voor de natuur. 

 

 

 

 


Cursusaanbod
Cursus Libellen

Luc Van Brussel-libel-compressed

Van lente tot herfst molenwieken libellen en waterjuffers over het Gentse rivierenlandschap. Ze flitsen over en langs het water, maar jagen eveneens in ruigtes en stadstuinen. Kortom, je komt ze stellig wel eens tegen en je wil er meer over weten. Over onnavolgbare jagers, libellenseks, paringswielen en een lange jeugd onder water.

Als de maatregelen tegen de verspreiding van het corona virus het toelaten, organiseert Natuurpunt CVN Gent een cursus over het leven, doen en laten van libellen. Eerst krijg je de theorie, en dan ga je op excursie in de Gentse natuur! Hier komen meer dan 45 soorten voor!

Lees meer...
 
Webinar: Natuurbeheer met Herdwickschapen in de Latemse Meersen en aan de Westerplas

herdwickschaap sma

Het Engelse Lake District en de Herdwickschapen in Latem
Je kent “onze” schaapskudde vast al van de Westerplas, de Latemse meersen of op het museumterrein Gevaert Minne? Maar weet je hoe ze uit de hoogste bergtoppen in het Lake District afdwaalden naar onze Latemse natuurgebieden? Onze dorpsherder Tom Embo vertelt je alles over het bijzondere bestaan van de bergherders in Cumbria.

Lees meer...
 
Cursus Natuurverkenner lenteformule Gent 2021

Luc Van Brussel -Landschap 3

Als de maatregelen tegen de verspreiding van het corona virus het toelaten, gaat dit jaar de cursus Natuurverkenner in de lenteformule door. De cursus wordt georganiseerd overeenkomstig de richtlijnen van het Veiligheidscomité.

In deze instapcursus voor natuurliefhebbers, word je gedurende 5 zaterdagen ondergedompeld in de natuur in jouw onmiddellijke omgeving. Een pragmatische cursus waar je elke dag een ander facet van de natuur leert kennen : landschappen, planten, dieren, ecologie en biodiversiteit.

's Morgens wordt het theoretisch gedeelte behandeld in de les. 's Namiddags is het tijd voor de praktijk en ga je op stap met een natuurgids die het onderwerp van 's morgens in een van de omliggende natuurgebieden illustreert.

De lesgevers en excursiebegeleiders geven stuk voor stuk blijk van grote expertise in hun vakgebied en zij kunnen dit op een enthousiaste en aanstekelijke manier overbrengen. Wees gerust : na deze week kijk je nooit meer op dezelfde manier naar de natuur. 

Lees meer...
 
Gidsen voor Gidsen
Gidsen voor Gidsen is een initiatief van Natuurpunt CVN Gent en is bedoeld als continue vorming van natuurgidsen, gebaseerd op de kennis in de groep en op het uitwisselen van ervaring.
 
Hierbij leiden ervaren natuurgidsen een aantal excursies in voor hen vertrouwde natuurgebieden. Ze stellen hun kennis en ervaring open voor andere natuurgidsen, voor cursisten natuurgids, alsook voor natuurverkenners.
 
Dit is ook de gelegenheid om na het volgen van de cursus Natuurgids de vaardigheid van het gidsen in praktijk te brengen. Een voordeel hierbij is de mogelijkheid tot netwerken binnen de gemeenschap van natuurgidsen. Informatie die gebruikt werd tijdens de gidsbeurten kan gedeeld worden dmv de corresponderende Dropbox. 

Ben je natuurgids met het diploma van CVN of Natuurpunt CVN of heb je de opleiding Natuurverkenner gevolgd en krijg je nog geen uitnodiging voor deze activiteiten, dan kan je vrijblijvend aansluiten door je Email adres te sturen naar  
Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.   
 

Organisatie : Joost Buyse en Marc Depourcq

Vanwege de maatregelen tegen de verspreiding van het corona virus is er nog geen Gidsen voor Gidsen programma voor 2021. Als de situatie gunstig wordt stellen we terug een programma samen. Marc en Joost.