natuurpuntgent

                                             natuur27 2

nieuwsbrief ONTVANG DE NIEUWSBRIEF
nieuwsbrief WAARNEMINGEN

 

 twitter  facebook

Activiteiten

donderdag 14 december 2017
Wijnproeverij
zondag 17 december 2017
Geleide wandeling in de Assels
zaterdag 06 januari 2018
Maandwandeling in de Bourgoyen-Ossemeersen
zaterdag 13 januari 2018
Beheerwerk in de Assels

Blikvanger

kristal2241 

 

Impressies uit Wallonië

Natuurpunt Gent heeft al vele jaren regelmatig contact met ‘Natagora Semois Ardennaise’, een afdeling van onze Waalse zustervereniging Natagora. De voorzitster van deze afdeling is Huguette Reynaerts, dochter van Maurice Reynaerts, de oprichter van Actiegroep Bourgoyen-Ossemeersen. De filmpjes die ze ons op regelmatige tijdstippen toestuurt, willen we jullie niet ontzeggen. Ze tonen alvast haar grote liefde voor de natuur. 

 

 

 

 


Cursusaanbod
Cursus "Ken je familie"
Een lessenreeks over een tiental plantenfamilies die ons toelaten om ongeveer 90% van onze inheemse flora te herkennen. Voor iedere plantenliefhebber een must! Kristel Keppens en Joost Buyse zijn de lesgevers en verwelkomen jullie op de eerste les (indeling / evolutie plantenrijk + bouw van de plant) op zaterdag 18/02/2017 om 9u00 in het NMC De Bourgoyen. 
Lees meer...
 
Lezing Geneeskrachtige planten

Relaxerend, slaapbevorderend of anti-stress. De natuur bevat ze allemaal. Geert Vergote verzorgt op een enthousiaste manier een lezing over de geneeskracht van planten. Geert is natuurgids, gastprofessor aan de associatie KU Leuven en directeur van Verno Scientific. 

De lezing gaat door op 4 mei 2017 20h00 - 22h30 in het NMC De Bourgoyen, Driepikkelstraat 32, 9030 Mariakerke/Gent.

Inschrijven : https://www.natuurpunt.be/agenda/lezing-geneeskrachtige-planten-gent-21675

 
Cursus Natuurverkenner zomer 2017

De inhoud van de cursus Natuurverkenner zomer is dezelfde als deze van het voorjaar. De lessen van Natuurverkenner zomer worden echter in 1 week gegeven van maandag tem vrijdag. Dit in tegenstelling met de voorjaar cursus waar de lessen op 5 achtereenvolgende zaterdagen doorgaan.

Inschrijven : https://www.natuurpunt.be/agenda/cursus-natuurverkenner-bourgoyen-zomer-2017-21514

Het programma van de cursus Natuur-verkenner zomer 2017 vindt u hierna. 

Lees meer...
 
Cursus Natuurgids

Natuurpunt CVN Gent organiseert om de 2 jaar de cursus Natuurgids. De nieuwe cursus 2017-2018 start op zaterdag 23 september 2017. 

Op donderdag 1 juni 2017 wordt een informatie avond over de nieuwe cursus georganiseerd. Op deze infoavond proberen we je duidelijk te maken wat je mag verwachten van de cursus, maar ook wat van jou verwacht wordt om de opleiding tot een goed einde te brengen. De informatie avond is gratis.
Inschrijven voor de infoavond kan via deze link. 

Lees meer...
 
Gidsen voor Gidsen
Gidsen voor Gidsen is een initiatief van Natuurpunt CVN Gent en is bedoeld als continue vorming van natuurgidsen, gebaseerd op de kennis in de groep en op het uitwisselen van ervaring.
 
Hierbij leiden ervaren natuurgidsen een aantal excursies in voor hen vertrouwde natuurgebieden. Ze stellen hun kennis en ervaring open voor andere natuurgidsen, alsook voor cursisten en nieuwe natuurgidsen.
 
Dit is ook de gelegenheid om na het volgen van de cursus Natuurgids de vaardigheid van het gidsen in praktijk te brengen. Een voordeel hierbij is de mogelijkheid tot netwerken binnen de gemeenschap van natuurgidsen. Informatie die gebruikt werd tijdens de gidsbeurten kan gedeeld worden door de corresponderende Dropbox. 

Ben je natuurgids met het diploma van CVN of Natuurpunt CVN en krijg je nog geen uitnodiging voor deze activiteiten, dan kan je vrijblijvend aansluiten door je Email adres te sturen naar   Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.   
Lees meer...