natuurpuntgent

                                             natuur27 2

nieuwsbrief ONTVANG DE NIEUWSBRIEF
nieuwsbrief  WAARNEMINGEN

 

 twitter  facebook

Activiteiten

zondag 29 september 2019
Beheerwerkdag in Rijvissche
donderdag 03 oktober 2019
Start curcus Klimaatverkenner
donderdag 03 oktober 2019
Infoavond zonnepanelen i.s.m. EnerGent
zaterdag 05 oktober 2019
Maandwandeling Bourgoyen-Ossemeersen

Natuurpuntvlees in Gent

logo veeakker

Blikvanger

 

Schermafbeelding 2018-12-10 om 10.24.27 

Impressies uit Wallonië

Natuurpunt Gent heeft al vele jaren regelmatig contact met ‘Natagora Semois Ardennaise’, een afdeling van onze Waalse zustervereniging Natagora. De voorzitster van deze afdeling is Huguette Reynaerts, dochter van Maurice Reynaerts, de oprichter van Actiegroep Bourgoyen-Ossemeersen. De filmpjes die ze ons op regelmatige tijdstippen toestuurt, willen we jullie niet ontzeggen. Ze tonen alvast haar grote liefde voor de natuur. 

 

 

 

 


Activiteitenkalender Print EMAIL help
Vorige maand Vorige dag Volgende dag Volgende maand
Bekijk per jaar Bekijk per maand Bekijk per week Bekijk vandaag Zoeken Ga naar maand
Vogelwerkgroep: Verdronken Land van Saeftinghe
Zaterdag, 14. September 2019, 07:30 - 15:00

Het Verdronken Land van Saeftinghe is een uniek schorrengebied aan de Bocht van Bath. In september staan de zeeasters prachtig in bloei. We maken de tocht van 3 à 4 uur onder begeleiding van een ervaren gids. Omdat we veel door de modder moeten ploeteren – geul in, geul uit – gebruiken we spieren die we maar zelden gebruiken, en dat kan zich laten voelen. De tocht is daarom ook niet toegestaan voor zwangere vrouwen, mensen met hartproblemen of andere fysische beperkingen en kinderen onder de 10 jaar. Nauw aansluitend schoeisel (goed passende laarzen of aan te snoeren schoenen) is verplicht, een wandelstok wordt aangeraden. Voorzie kleren die vuil mogen worden en neem propere kleding mee, er zijn verkleedhokjes. Er wordt ook aangeraden om een hoofddeksel en wat eten en drinken voor tijdens de tocht mee te nemen. Na afloop eten we een snack in het café-restaurant naast het bezoekerscentrum.

> Vertrek aan de Yachtdreef in Gent om 7.30 uur of rechtstreeks aan het bezoekerscentrum om 8.45 uur. We zijn na de middag (rond 15.00 uur) terug.
> De tocht is beperkt tot 15 personen, inschrijven verplicht via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .
> Deelnemen kost 10 euro per persoon, kinderen onder de 16 jaar betalen 5 euro (ter plekke te betalen).
> Meer info bij Guy Huylebroeck op 0473/89.42.09 of  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . 

Terug

JEvents v2.2.8   Copyright © 2006-2012