natuurpuntgent

                                             natuur27 2

nieuwsbrief ONTVANG DE NIEUWSBRIEF
nieuwsbrief WAARNEMINGEN

 

 twitter  facebook

Blikvanger

 

groenbackground

Impressies uit Wallonië

Natuurpunt Gent heeft al vele jaren regelmatig contact met ‘Natagora Semois Ardennaise’, een afdeling van onze Waalse zustervereniging Natagora. De voorzitster van deze afdeling is Huguette Reynaerts, dochter van Maurice Reynaerts, de oprichter van Actiegroep Bourgoyen-Ossemeersen. De filmpjes die ze ons op regelmatige tijdstippen toestuurt, willen we jullie niet ontzeggen. Ze tonen alvast haar grote liefde voor de natuur. 

 

 

 

 


Expeditie Natuurpunt: steun de Gentse teams!

facebookbanner expeditie 2017Op 24 en 25 juni geven 60 teams weer het beste van zichzelf ten voordele van de Vlaamse natuur. Twee dagen lang banen ze zich per fiets, per kano of te voet een weg langs een uitdagende route door Vlaanderen. Slapen doen ze onder de sterren. Maar voor ze mogen starten, moeten ze met hun team eerst minimum 1500 euro inzamelen voor hun favoriete natuurgebied. Geld dat wordt gebruikt om extra natuur te beschermen. Vier teams nemen het op voor de Gentse natuur. Met jouw steun geraken zij aan de start van de expeditie!

 

Voor Stedelijk Natuurreservaat Bourgoyen-Ossemeersen

'Stedenbouwers 2.0' is een groep oud-studenten van de opleiding Stedenbouw aan het Gentse Sint-Lucas. Zij grijpen de kans om een de Bourgoyen-Ossemeersen te steunen door maar liefst 260 km te fietsen. Hen steunen kan via deze link.

Daarbij aansluitend zamelen ook 'The Urban Bikers', oud-studenten Ruimtelijke Planning, geld in voor de Bourgoyen met hun fietstocht van Hasselt naar Mechelen. Steunen kan via deze link.

E
n ook het sportieve drietal van de ploeg 'Mag ik me u meerijen' haalt alles uit de kast voor het prachtige natuurreservaat in Gent-Mariakerke. Steun hen via deze link!

Voor het Hutsepotbos

Team 'De Hutsepotroeiers' zet alles op alles ten voordele van het Hutsepotbos. Steun hen - en het mooie stuk natuur in Zwijnaarde - via deze link.

Voor de Vallei van de Oude Kale

'De Kale Kuiten' gaan de uitdaging van Expeditie Natuurpunt aan om 250 km te fietsen ten voordele van het natuurproject in de Vallei van de Oude Kale in Lovendegem-Merendree. Klik hier om hen te steunen.

Ook 'Douwe Kale Bikers' moedigen jou eveneens graag aan tot een bijdrage voor de Vallei en fietsen daarvoor van Hasselt naar Mechelen. Steun hen via deze link.

Nog voor de Valle, tenslotte,i hebben we team 'Pootje Ongeregeld'. Met de opbrengst van de expeditie willen zij bomen aankopen om een perceel aan het Vaardeken te bebossen. Schenkers zullen worden uitgenodigd om mee te helpen bij de aanplant ervan in de late herfst van 2017. Klik hier om hen te steunen.

Voor de Scheldemeersen

'De Jolige benen' zamelen geld in voor de Scheldemeersen, een prachtig natuurgebied in de buurt van Gent. Klik hier om hen te steunen. Voor meer info over de jolige benen kan je ook eens surfen naar hun blog, joligebenen.wordpress.com

 

De expeditie is ondertussen helemaal volzet. Je leest over de route en de teams op expeditienatuurpunt.be. Het aftellen is begonnen!